Dezvoltatorul imobiliar Impact vrea 245 mil. lei de la investitori, pentru a extinde portofoliul de construcții rezidențiale

32

În România, Impact Developer & Contractor, primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București (simbol bursier IMP), anunță derularea în perioada 04.01.2022 – 21.01.2022 a unei majorări de capital de până la 245 milioane lei prin emiterea unui număr de până la 350 milioane de acţiuni, la preţul de 0,70 lei/acțiune, prin plasament privat.

Emisiunea de Majorare de Capital Social are ca scop susținerea strategiei de dezvoltare a companiei pe următorii 6 ani, ce vizează dezvoltarea de construcții rezidențiale de 1,25 milioane mp, cu o valoare de piață estimată la 1,4 miliarde Euro. Noile proiecte vor fi dezvoltate pe suprafețe mari de teren, în locații cu vecinătăți verzi, construite la standarde nZEB și BREEAM Excellent, folosind principii sustenabile și tehnologii durabile, respectiv utilizând surse alternative de energie și soluții ”smart city”.

În opinia sa, „Începem în forță anul 2022 și intenționăm să capitalizăm momentul excelent în care ne aflăm după ce acționarii au aprobat strategia ambițioasă de dezvoltare pe care le-am propus-o, axată pe proiecte mari și sustenabile”, spune Constantin Sebeșanu, CEO al Impact Developer & Contractor.

În momentul de faţă, IMPACT deține peste 73 hectare de teren în București, Constanța și Iași, pe care dezvoltă 6 proiecte: GREENFIELD Băneasa, GREENFIELD West, LUXURIA Expoziției si LUXURIA Verdi Parc, în București, BOREAL Plus în Constanța și GREENFIELD Copou în Iași.

De altfel, compania vizează creșterea free-float-ului și lichidității acțiunii la Bursa de Valori București.

În contextul financiar-bursier, acțiunile IMP au închis ultima zi de tranzacționare a anului la prețul de 0,7 lei/acțiune, după un avans de 123% în 2021, pe volume în creștere.

Din punct de vedere al acţionarilor, lansarea Majorării de Capital prin Plasament Privat are la bază Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor din data de 20.08.2021, prin care s-a aprobat majorarea capitalului social al Societății, prin aport în numerar, prin una sau mai multe emisiuni de acțiuni ordinare noi, cu un număr maxim de 775 milioane de acțiuni, în decurs de un an.

Numărul de acțiuni noi cu care se va Majora Capitalul Social în cadrul acestui Plasament Privat va fi stabilit în urma derulării acestuia prin decizia Consiliului de Administrație care va constata numărul de acțiuni efectiv subscrise și care va aproba modificarea actului constitutiv al Societății în mod corespunzător.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online