Dîncu: În România, cea mai avansată componentă de modernitate în societate este armata

8

În ziua de vineri 26-11-2021 a avut loc ceremonia de învestire în funcție a ministrului Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Acesta a avut un discurs în care a precizat că Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate în societatea noastră, subliniind că mandatul său va fi unul sub semnul continuității.

Vasile Dîncu a preluat mandatul de ministru al Apărării Naționale

Ceremonia de învestire în funcția a ministrului Apărării Naționale a avut loc vineri dis de dimineață, ceremonie la care a participat și premierul Nicolae Ciucă. După ce a susținut un discurs interesant în care a precizat că armata este ca o familie, acesta a dat cuvântul noului ministru al Apărării Naționale, Vasile Dîncu.

În alocuţiunea sa, noul ministru a declarat că Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea românească actuală, subliniind, totodată, că acest lucru se întâmplă mulțumită calității de membru al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) pe care România o are.

Astfel, „În acest moment, Armata română este cea mai avansată componentă de modernitate din societatea noastră. În foarte mare măsură, faptul că suntem membri ai NATO a ajutat armata romană să meargă înaintea societăţii”, a declarat Vasile Dîncu, vineri dimineaţa, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru.

Pentru viitor, Vasile Dîncu a vorbit și despre mandatul său la Ministerul Apărării Naţionale, precizând că acesta va fi sub semnul continuității. Acesta a declarat că nu va fi ușor ca marile proiecte pe care Armata română le are să fie duse mai departe, însă este important ca acest lucru să se întâmple.

„Mandatul meu va fi sub semnul continuităţii, pentru că va trebui – şi ştiu că nu e un lucru uşor – să duc mai departe marile proiecte pe care în acest moment le are armata română”, a adăugat Vasile Dîncu.

Nicolae Ciucă: Mă despart de a doua familie

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, la ceremonia de predare a mandatului de ministru al Apărării către Vasile Dîncu, faptul că momentul marchează despărţirea de „a doua familie”.

„Astăzi mă despart de instituţia care a fost a doua familie pentru mine şi pentru toţi care sunt astăzi aici în sală. De altfel, cred că nu numai eu, fiecare dintre dumneavoastră putem spune că am petrecut mai mult timp mai mult timp în interiorul acestei familii decât cu familiile de acasă”, a mărturisit şeful guvernului.

De asemenea, acesta a vorbit despre importanța oamenilor, spunând ”vă pot spune că am avut de fiecare dată în vedere oamenii, pentru că tehnica poate fi achiziţionată, poate fi pregătită, menţinută în stare de operativitate, dar asta nu se întâmplă de la sine, ci se întâmplă prin efortul, prin profesionalismul, prin dedicarea oamenilor, prin entuziasmul lor”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata