Directorii executivi ai băncilor din Wall Street se confruntă cu critici privind taxele, în a doua rundă cu Congresul

10

Șefii marilor bănci de vânzare cu amănuntul din SUA s-au confruntat joi cu critici din partea parlamentarilor democrați, care au spus că instituțiile financiare nu ar fi trebuit să perceapă americani miliarde de dolari în descoperite și alte taxe în timpul pandemiei.

Depunând mărturie în fața Congresului pentru a doua oară în această săptămână, directorii executivi ai JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup Inc și Wells Fargo au evidențiat eforturile băncilor lor de a renunța taxe și oferă conturi mai accesibile, după ce senatorul Elizabeth Warren i-a atacat din cauza costurilor.

CEO-ul JPMorgan, Jamie Dimon, care a suportat greul furiei lui Warren în timpul ședinței de miercuri a Senatului, a declarat că banca sa a renunțat la 400 de milioane de dolari pentru taxele de descoperit, pentru clienții care au cerut ajutor de la începutul pandemiei. Warren a criticat JPMorgan pentru că a adunat 1,46 miliarde de dolari în astfel de taxe.

Ea a răspuns joi, pe Twitter, „Numai @jpmorgan s-ar lăuda că au perceput taxe de descoperit de cont doar 1,5 miliarde de dolari în timpul unei crize economice și pandemii globale, în loc de aproximativ 2 miliarde de dolari pe care îi iau de obicei”.
Într-un comunicat, Asociația Băncilor Consumatorilor a declarat că clienții trebuie să opteze pentru descoperiri de cont și mulți fac acest lucru pentru că „îl consideră un serviciu valoros”.

Joi, președinta Comitetului pentru Servicii Financiare al Casei, Maxine Waters, un alt critic democratic al Wall Street, și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea că băncile au „intrat„ în taxe ”într-un moment în care indivizii și familiile din întreaga țară se luptă”.

Charles Scharf, directorul general al Wells Fargo, a fost presat de reprezentantul democratic Carolyn Maloney pentru că a perceput comisioane de „descoperire” pentru tranzacțiile cu carduri de debit.

Scharf, care încearcă să întoarcă Wells Fargo după scandalul său de șase ani de practici de vânzări, a declarat că banca caută să fie „mai prietenoasă consumatorului”. El a spus că a lansat recent un credit fără descoperire de cont, care este „probabil” acum cel mai popular.

Miercuri și joi au depus mărturie și directorii executivi ai Goldman Sachs Group și Morgan Stanley.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata