Directorul executiv Apple, Tim Cook a încasat o primă de 750 de milioane de dolari

11

La zece ani după ce a preluat postul, Tim Cook directorul executiv Apple, a primit peste cinci milioane de acțiuni la compania pe care o conduce. El a vândut cea mai mare parte a acțiunilor cu peste 750 de milioane de dolari, potrivit datelor Comisiei americane pentru Bursă și Valori Mobiliare (SEC), scrie BBC.

În urma înțelegerii pe care a făcut-o, când a preluat conducerea companiei de la Steve Jobs, se evidenţiază efectul acțiunilor primite.

„Prima” era condiționată  de cât de bine performează acțiunile Apple în comparație cu ale altor companii din indexul S&P 500

În contextul financiar, Tim Cook urma să fie premiat după ce acțiunile au crescut cu 191,83% în ultimii trei ani, potrivit datelor SEC.

Comparativ, de când a preluat conducerea Apple, în august 2011, acțiunile au crescut cu 1.200%.

Din punct de vedere economico- financiar, valoarea companiei Apple este acum de 2.500 de miliarde de dolari.

De altfel, anul trecut, Tim Cook și-a prelungit mandatul la conducerea Apple până în 2026.

Umanitar, datele SEC mai arată că Tim Cook a donat săptămâna aceasta acțiuni în valoare de aproape 10 milioane de dolari în scopuri caritabile.

În schimb, în anul 2015, el spunea că își va dona întraga avere înainte de a muri și este cunoscut că a făcut donații de zeci de milioane de dolari, în decursul timpului.

Concret, averea sa personală este de circa 1,5 miliarde de dolari, potrivit topului Bloomberg Billionaire.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata