Disponibilizări planificate cu până la de două ori mai mult față de rata ultimei recesiuni, în ceea ce privește șomajul

1

Angajatorii din Marea Britanie planifică mai mult de două ori mai multe concedieri decât au făcut-o la apogeul ultimei recesiuni, arată noile cifre.

Aproximativ 180.000 de reduceri de locuri de muncă au fost planificate din ianuarie până în martie 2009, în timp ce 380.000 au fost planificate din mai până în iulie anul acesta.

Concedierile finalizate ar putea ajunge la 735.000 în această toamnă, spun cercetătorii.

Cifrele au fost obținute de către o cerere de libertate de informare a Institutului pentru Studii privind Ocuparea Forței de Muncă (IES).

Măsurile de distanțare socială pentru a preveni răspândirea Covid-19 au împiedicat o mare parte a economiei Marii Britanii, obligându-i pe muncitori să rămână acasă, închizând magazinele și oprind transportul.

Drept urmare, multe întreprinderi au fost forțate să ia în considerare reducerea forței de muncă, reducând angajații.

Angajatorii din Anglia, Scoția și Țara Galilor trebuie să anunțe Serviciul de insolvență dacă intenționează să concedieze 20 sau mai mulți lucrători într-o singură „unitate” utilizând un formular numit HR1.

Aceste informații nu sunt publicate de obicei, dar la 8 septembrie, o cerere de libertate de informare a BBC a arătat că angajatorii au enumerat peste 380.000 de posturi ca fiind în pericol între mai și iulie 2020.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata