DNA a intrat val vârtej peste Ruben Lațcău

127

În cadrul unei acţiuni, procurorii de la DNA și polițiștii au descins în această dimineața în biroul viceprimarului Timișoarei, USR-istul Ruben Lațcău. De când au ajuns anchetatorii, nimeni nu a putut intra în cabinetul acestuia.

Astfel, procurorii și polițiștii au trecut pe lângă polițistul local care asigură securitatea pe etajul unde sunt birourile conducerii municipalității, spunându-i că au întâlnire cu viceprimarul Ruben Lațcău, potrivit informațiilor transmise de pressalert.ro.

De asemenea, nimeni nu poate intra în cabinetul viceprimarului de când a ajuns echipa de la DNA.

Descinderea are loc în contextul unui scandal de proporții

De alfel, descinderea DNA vine în contextul în care este un scandal de proporții pe tema neachiziționării de către Colterm SA a certificatelor pentru emisiile de gaze de seră pentru al doilea an consecutiv, scrie sursa menționată.

Amintim că administratorul judiciar al companiei de termoficare, care este în insolvență, a avertizat că dacă nu se cumpără certificate până în 30 aprilie, Colterm va intra în faliment,Ruben Laţcău susținând însă, că nu este așa de gravă situația.

Cine este consilierul lui Ruben Lațcău?

În prezent, Ruben Lațcău a rămas anul trecut fără unul dintre cei doi consilieri personali. Anca Nistor a luat decizia să plece din Primăria Timișoara, după nici un an în instituția de pe C.D. Loga. S-a angajat ca expert în comunicare la Centrul de Proiecte, o structură din subordinea primăriei care se ocupă de finanțările nerambursabile în domeniile cultură, educație, tineret, sport, mediu, implicare civică și socială.

Totuși, viceprimarul Timișoarei îi găsise de ceva timp înlocuitor Ancăi Nistor, astfel că l-a luat alături de el pe Richard Mihai Zuberecz, un tânăr membru USR, unul dintre cei mai activi, scrie tion.ro.

În opinia sa, „Am făcut o modificare, vechiul meu consilier a căutat o altă oportunitate de carieră și a venit altcineva în locul lui. Noul consilier a terminat în Anglia facultatea, s-a întors cu pandemia în România și lucrează pe comunicare cu mine de ceva vreme, a lucrat inițial ca și voluntar, încă din campanie, și am decis să îl iau ca și consilier”, a declarat Ruben Lațcău pentru sursa menționată.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro