Doar 35% din populaţie e racordată la reţelele de gaz natural

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban, raspunde intrebarilor adresate de jurnalisti, privind negocierile initiate de PNL pentru formarea unui nou executiv, dupa demiterea premierului si guvernului Dancila, joi 17 octombrie 2019, la Parlament. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Prezent sâmbătă la punerea în funcţiune a reţelei de gaze naturale în comuna Moara din judeţul Suceava, premierul Ludovic Orban,  a atras atenţia asupra faptului că în prezent doar 35% din populaţia României este conectată la reţelele de gaz natural.

„La ora actuală, deşi România deţine rezerve de gaz extrem de importante, doar 35% din populaţia României este conectată la reţelele de gaz natural. Pentru comparaţie, Ungaria – care nu se compară cu România în materie de rezerve de gaz – are racordată la reţeaua de gaz peste 90% din populaţie. Din cauza faptului că multe gospodării ale populaţiei nu sunt racordate la reţeaua de gaz, apelează la sisteme de încălzire cu lemn sau alte sisteme care nu sunt eficiente, au costuri mari, poluează şi creează foarte multe probleme cetăţenilor, în exploatare. Obiectivul nostru este de a extinde reţeaua de gaz, de a susţine autorităţile locale să înfiinţeze distribuţii de gaz pe raza localităţilor”, a spus premierul.

Premierul Ludovic Orban efectuează sâmbătă o vizită în judeţul Suceava. El este însoţit de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Sursa: Agerpres
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata