Două companii chineze fuzionează pentru a crea al treilea cel mai mare producător global de oțel

9

Companiile Ansteel Group şi Ben Gang au anunţat că au început procesul de fuziune a operaţiunilor lor, a informat agenţia chineză de presă Xinhua, într-o tranzacţie care va crea al treilea mare producător global de oţel, transmite Reuters.

Astfel, compania de stat Ansteel va prelua o participaţie de 51% în rivala Ben Gang de la autoritatea regională de gestionare a activelor statului chinez, nefiind implicate sume de bani în tranzacţie, în cadrul procesului de restructurare sprijinit de guvernul de la Beijing, transmite Agerpres.

În contextul productiv, entitatea rezultată în urma fuziunii, care va păstra numele Ansteel, va avea o capacitate anuală de producţie de 63 de milioane de tone de oţel brut, a informat Xinhua.

În acest fel, Ansteel va depăşi HBIS, devenind al doilea mare producător de oţel din China, şi pe locul trei în lume, în urma firmelor China Baowu Group şi ArcelorMittal, care are sediul în Luxemburg.

În anul 2020, Ansteel a produs 38,19 milioane de tone de oţel brut, în timp ce Ben Gang a fost responsabil pentru 17,36 milioane de tone.

În viitor compania Ansteel vrea să producă 70 milioane de tone de oţel brut pe an şi să genereze venituri anuale de 300 de miliarde de yuani, echivalentul a 46 miliarde de dolari, precizează Xinhua.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata