EEX va începe licitațiile pentru permisul de carbon al UE în 2021 pe 29 ianuarie

Foto: eex.com

Bursa Europeană de Energie a declarat că va începe licitațiile sale pentru 2021 de autorizații de carbon ale Uniunii Europene mai târziu decât în alți ani, pe 29 ianuarie.

Luna trecută, Comisia Europeană a declarat că licitațiile vor începe mai târziu decât de obicei, din motive tehnice. Licitațiile din acest an au început pe 7 ianuarie. Noile reguli ale sistemului de comercializare a cotelor de emisii al UE vor intra în vigoare anul viitor, în cea de-a patra etapă, care se desfășoară în perioada 2021-2030.

Furnizarea de permise va fi redusă într-un ritm mai rapid, iar Marea Britanie nu va mai face parte din schemă. EEX este platforma comună pentru licitarea autorizațiilor de carbon în numele a 25 de state membre, Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

De asemenea, organizează licitații separat pentru Polonia și Germania. EEX a declarat că un număr total de 461.097.000 de autorizații vor fi licitate în numele statelor membre ale UE; 131.744.000 în numele Germaniei și 118.702.500 în numele Poloniei.

Prima licitație va fi în numele Germaniei pe 29 ianuarie. EEX a declarat că contractul său cu guvernul polonez pentru a organiza licitații a fost prelungit cu până la cinci ani. De asemenea, vor avea loc cinci licitații de autorizații UE în materie de carbon pentru aviație, bilunare, începând cu 17 martie.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata