Elon Musk este îngrijorat cu privire la evoluția economiei

Foto: bani,md
55

Elon Musk, CEO-ul Tesla, a vorbit la o întâlnire cu investitorii despre așteptările sale în ceea ce privește o eventuală recesiune, antreprenorul menționând cu câteva săptămâni în urmă că este îngrijorat cu privire la evoluția economiei.

În părerea sa, Elon Musk a glumit spunând că realizarea de prognoze macroeconomice aduce de obicei consecințe neplăcute, însă, cu toate acestea el a estimat că vârful inflației a fost atins și este de așteptat ca economia să se confuncte cu o recesiune „relativ ușoară” pe parcursul a 18 luni.

El și-a bazat estimările pe prețurile mărfurilor pe care Tesla le plătește pentru a obține materialele necesare construirii de mașini electrice, conform CNBC.com.

Aceste declarații ale lui vin la circa o săptămână după ce economia Statelor Unite ale Americii a raportat scăderi pentru al doilea trimestru consecutiv, fiind influențată de o înăsprire agresivă a politicii monetare din partea Rezervei Federale.

Cu toate acestea, Biroul Național de Cercetare Economică din SUA, cel însărcinat cu a anunța oficial debutul unei recesiuni, nu a făcut nici până în acest moment un astfel de anunț. Motivul ține de faptul că, deși au fost două trimestr consecutive de scăderi, alți indicatori economici arată bine.

În opinia sa, ”Autoritățile din SUA spun când începe și când se termină o recesiune. Acum nu putem spune neapărat că este recesiune, pentru că sunt alți indicatori care au crescut, piața muncii este destul de solidă în SUA(…) Ne putem aștepta ca, în urma acestui anunț, Rezerva Federală a SUA să fie mai rezervată în ceea ce privește creșterea dobânzilor de politică monetară. De asemenea, celelalte bănci centrale vor prefera o inflație mai mare decât o recesiune, ceea ce va însemna că vom avea această inflație mult mai mult timp decât ne așteptam, dacă vrem să trecem peste posibila recesiune”, explică Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România, pentru Wall-street.

O creștere a dobânzii de politică monetară este așteptată și în România, când BNR se va întâlni pentru o sedință de politică monetară. Valentin Tătaru, economistul șef al ING Bank România, a publicat o serie de estimări referitoare la deciziile de astăzi ale BNR.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata