Ericsson soluționează disputa privind brevetele cu Samsung

16

Ericsson a declarat vineri că a ajuns la un acord de mai mulți ani cu licențele globale de brevete cu Samsung, punând capăt unei dispute care a afectat veniturile producătorului suedez de echipamente de telecomunicații din primul trimestru.

Ericsson se așteaptă ca veniturile din licențierea brevetelor din al doilea trimestru să fie cuprinse între 2 miliarde de coroane suedeze (237,30 milioane de dolari) și 2,5 miliarde de coroane.

Acordul de licență încrucișată acoperă vânzările de infrastructură de rețea și telefoane începând cu 1 ianuarie 2021, se arată într-un comunicat.

Acordul ar pune capăt plângerilor depuse de ambele companii în fața Comisiei pentru comerț internațional din SUA, precum și procesele în curs în mai multe țări.
Companiile au refuzat să dezvăluie termenii înțelegerii invocând confidențialitatea.

În primul trimestru, veniturile din licențierea brevetelor Ericsson au scăzut la 0,8 miliarde de coroane de la 2,5 miliarde de coroane cu un an mai devreme. În decembrie, Ericsson a intentat un proces împotriva Samsung în Statele Unite cu privire la plata redevențelor.

Compania a declarat că veniturile sale din brevete continuă să fie afectate de factori precum acordurile de licență expirate în așteptarea reînnoirii, impactul geopolitic asupra pieței telefoanelor, o schimbare a tehnologiei de la 4G la 5G și posibilele efecte valutare în viitor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata