Ericsson va cumpăra firma de rețele wireless Cradlepoint în acord de 1,1 miliarde de dolari

52

Ericsson ERICb.ST a fost de acord să cumpere compania americană de rețele fără fir Cradlepoint într-un acord de 1,1 miliarde de dolari, a declarat vineri producătorul suedez de echipamente de telecomunicații.

Acordul, cel mai mare Ericsson după mai mult de un deceniu, i-ar oferi acces la instrumente care pot conecta dispozitive folosind așa-numitul Internet al obiectelor pe o rețea 4G sau 5G. „Credem că acest lucru va oferi clienților noștri șansa de a genera noi surse de venit în cadrul segmentului de întreprinderi”, a declarat pentru Reuters șeful finanțelor Ericsson, Carl Mellander.

El a refuzat să spună dacă există și alți ofertanți pentru afacerea din SUA.

Cradlepoint, care va deveni o filială a Ericsson, vinde routere și un serviciu de rețea wireless bazat pe abonament către companii.

Un rival al Cisco CSCO.O, Cradlepoint a avut vânzări de 1,2 miliarde de coroane (137 milioane dolari) în 2019, cu o marjă brută de 61%.

Ultima mare afacere a lui Ericsson a fost în 2007, când a cumpărat furnizorul de echipamente de rețea de date Redback Networks pentru 2,1 miliarde de dolari.

„Avem un proces bun în care scanăm continuu piața”, a spus Mellander, descriind Ericsson ca un jucător activ, dar disciplinat.

Tranzacția, care se așteaptă să se închidă înainte de sfârșitul acestui an, va afecta marjele operaționale ale Ericsson cu aproximativ 1% în 2021 și 2022.

Compania se așteaptă ca preluarea să înceapă să contribuie la fluxul de numerar operațional din 2022.

Ericsson a declarat că obiectivele sale financiare pentru grupul 2022 rămân neschimbate.

Acesta a raportat câștiguri de bază trimestriale mai mari decât se aștepta în luna iulie, ajutată de o creștere a vânzărilor în rețeaua 5G și a veniturilor din software.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata