Ex-Consilierul lui Trump, Cohn, solicită 600 de milioane de dolari pentru IPO-ul companiei de cecuri necompletate

66

Gary Cohn, fostul consilier economic al președintelui american Donald Trump, a făcut echipă cu investitorul Clifton S. Robbins pentru a solicita 600 de milioane de dolari într-o ofertă publică inițială (IPO) ,pentru o nouă companie de achiziție de cecuri necompletate, au arătat marți înregistrările.

Cohn este cel mai recent nume cu profil înalt care s-a alăturat freneziei de tranzacționare din Wall Street legată de companiile de achiziții cu scopuri speciale (SPAC).

SPAC-urile au fost considerate un fond bancar în urmă cu un deceniu, dar au apărut în 2020 ca una dintre cele mai active zone de pe Wall Street, determinate de oferte „noroioase” pentru genul companiei de turism spațial Virgin Galactic Holdings Inc și companiei de sport și jocuri de noroc DraftKings Inc.

Finanțatorii de înaltă calitate, precum Bill Ackman, Michael Klein și Chamath Palihapitiya, precum și fostul președinte al Casei SUA, Paul Ryan, sunt printre sponsorii IPO-urilor SPAC în 2020.

Un SPAC este o companie de tip „shell (cochilie)” care strânge bani printr-un IPO pentru a cumpăra o companie de operare nespecificată pentru a o lua apoi public, de obicei în termen de doi ani.

SPAC-ul Cohn, Cohn Robbins Holdings Corp, va căuta să vândă 60 de milioane de unități într-un IPO la 10 USD pe listă și să figureze pe Bursa din New York sub simbolul „CRHC.U”.

SPAC fusese anterior la dosar la Securities and Exchange Commission din SUA sub numele de CSR Acquisition Corp și plănuise să strângă 300 de milioane de dolari.

Cohn a fost în discuții cu Robbins în ultima lună sau chiar mai mult despre aderarea la SPAC, potrivit unei persoane familiare cu problema.

Fostul președinte și director de operațiune al Goldman Sachs Group Inc, Cohn a servit la Casa Albă Trump timp de puțin mai mult de un an și a fost un motor al revizuirii impozitelor administrației, în 2017.

Robbins le-a spus clienților în februarie că își închidea firma de investiții, Blue Harbor Group, pentru a face ceva diferit. Credit Suisse este singurul administrator în cadrul IPO Cohn Robbins Holdings.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News