Facebook promovează legislația privind portabilitatea datelor înainte de audierea FTC

13

Facebook Inc (FB.O) a cerut vineri o legislație care dă voie utilizatorilor să transfere fotografii și videoclipuri pe o platformă tehnologică rivală, în comentarii pe care le-a trimis Comisiei Federale de Comerț înainte de o audiere pe această temă, pe 22 septembrie.

Portabilitatea datelor – considerată un remediu potențial pentru marile companii de tehnologie al căror control al materialelor de socializare îngreunează începerea altor rivali mai mici – a devenit o parte cheie a dezbaterii antitrust din Statele Unite și Europa.

În aprilie, Facebook le-a permis utilizatorilor din Statele Unite și Canada să transfere pentru prima dată fotografii și videoclipuri pe Google Photos (GOOGL.O) deținute de Alphabet – o mișcare care probabil va ajuta compania să răspundă autorităților de reglementare și parlamentarilor americani, care le cercetează practicile competitive și afirmațiile pe care le-a sugerat concurența.

„FTC emite adesea rapoarte în urma acestor ateliere … Cred că recomandările lor ar trebui să includă legislația dedicată în materie de portabilitate”, a declarat pentru Reuters Bijan Madhani, manager de confidențialitate și politici publice la Facebook.

Facebook susține un proiect de lege privind portabilitatea care deja dă târcoale în Congres, numit Legea de acces de la senatorii democrați Richard Blumenthal și Mark Warner și senatorul republican Josh Hawley.

Ar fi nevoie de platforme tehnologice mari care să le permită utilizatorilor să își mute ușor datele către alte servicii.

Proiectul de lege este un prim pas bun, a spus Madhani.

Facebook a luat legătura cu parlamentarii cu privire la aceasta și va continua să lucreze cu ei, a adăugat el.

Facebook solicită, de asemenea, îndrumări privind reglementarea, sub forma unui organism independent sau a unei autorități de reglementare, pentru a răspunde la întrebările privind politica și pentru a-i ajuta să abordeze probleme de răspundere legate de portabilitate, a spus Madhani.

Platforma de socializare deja face presiune, de asemenea, pentru o mai mare claritate cu privire la ce tipuri de date ar trebui să fie portabile și cine este responsabil pentru protejarea acestor informații pe măsură ce se deplasează către diferite servicii, a adăugat el.

Portabilitatea datelor este o cerință în conformitate cu legea europeană privind confidențialitatea, denumită Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și legea privind confidențialitatea din California, denumită Legea privind protecția consumatorilor din California (CCPA).

Facebook și-a dezvoltat instrumentul de portabilitate a datelor ca membru al proiectului de transfer de date – care a fost creat pentru a permite utilizatorilor de web să își mute cu ușurință datele între furnizorii de servicii online oricând doresc – și conturile de Facebook, Google, Microsoft (MSFT.O), Twitter ( TWTR.N) și Apple (AAPL.O) printre colaboratorii săi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata