Febra criptomonedelor se răspândește și în rândul antreprenorilor români

2018 pare să fie anul adopției tehnologiei Blockchain în România. Din ce în ce mai multe ICO-uri dezvoltate de către companiile românești își vor face apariția în acest an, după ce țara noastră a bifat deja prima lansare în acest sector.

Curajul pentru astfel de schimbări inovatoare pare să fie bazat pe previziunile Băncii Mondiale, care a plasat România pe locul 45 în clasamentul „Doing Business 2018„, top în care țara noastră a reușit să devanseze națiuni precum Belgia, Italia sau Ungaria, printre altele, dar și pe estimarea Comisiei Naționale de Prognoză, care indică o creștere economică de 6.1% în România anului 2018.

Ușoara devalorizare a leului în fața monedei europene nu a făcut altceva decât să le trezească interesul companiilor și antreprenorilor față de îmbrățișarea tehnologiei Blockchain, care permite, printre altele, implementarea monedelor virtuale descentralizate, într-un protocol 100% securizat și în același timp, complet transparent.

Blockchain, soluția  modernă pentru scalarea afacerilor

Din ce în ce mai mulți antreprenori se întreabă dacă  Blockchain-ul poate să rezolve problemele cu care se confruntă numeroase afaceri și instituții din România și de ce este acest protocol atât de lăudat în comparație cu toate celelalte. Despre cât de plauzibil este acest lucru ne spune unul dintre primii investitori în Bitcoin de la noi din țară:

Tehnologia Blockchain îți permite să transmiți valori (digitale) din punctul A în punctul B, într-o manieră complet securizată și fără nevoia unor terți. De altfel, securitatea acestui sistem revoluționar a fost implementată nativ, lucru care explică încrederea totală a cunoscătorilor în ceea ce privește siguranța infailibilă a protocoalelor Blockchain,” a declarat Vasile Burcin, fondatorul proiectului Mobzoid, care se pregătește să lanseze ICO-ul ZoidCoin.

Antreprenorul care a lansat aplicația de smart advertising ce le permite în prezent celor peste 40.000 de utilizatori să-și monetizeze simpla folosire a telefonului mobil a mai adăugat:

Totodată, eliminarea terților din ecuație reprezintă o soluție pe care umanitatea a căutat-o dintotdeauna. În Blockchain, transferurile se realizează în regim „Peer-to-peer” (P2P), bazându-se pe o tehnologie descentralizată, care funcționează fără necesitatea existenței unui intermediar sau a unei entități care să aibă vreun control asupra tranzacțiilor realizate.”

Mobzoid, aplicația care te plătește pentru că îți folosești telefonul

Mobzoid este o aplicație care îți răsplătește secundele investite în vizionarea reclamelor într-un mod inteligent. În timp ce primești un apel sau un mesaj, aplicația îți servește reclame bine targetate. Ei bine, vizionarea acestor reclame nu numai că nu te reține din activitatea ta normală, ci din contră, te răsplătește, oferindu-ți o bună parte din veniturile generate de pe urma afișării respectivelor reclame.

În același timp, aplicația Mobzoid îți oferă diverse oportunități inedite în timp real, cum ar fi să mergi să bei o cafea plătind exclusiv cu moneda virtuală generată prin activitatea ta obișnuită cu telefonul mobil sau să îți faci un abonament la o sală de fitness beneficiind de un discount generos.

Și lista beneficiilor nu se încheie aici.Mobzoid îți dă șansa să folosește monezile dedicate pentru a cumpăra numeroase produse de la parteneri prin intermediul unui webshop: bilsho.com este unul dintre primele magazine online din Europa care le va permite clienților săi să achiziționeze produse achitând integral folosind o monedă internă, și anume Mobcoins, fratele mai mic al viitoareicripto valute ZoidCoin.

Adoptarea tehnologiei Blockchain în cadrul proiectului nu va face altceva decât să determine scalarea afacerii la un cu totul alt nivel, iar ambițiile echipei Mobzoid sunt pe măsură:

Mobzoid funcționează deja pe baza unei monede virtuale, Mobcoins, însă în prezent este vorba despre o monedă de natură internă, gestionată de noi. Odată ce vom transforma proiectul într-o rețea de marketing descentralizată, noi vom preda practic controlul asupra monedei noi create, ZoidCoin, iar aceasta va avea o valoare dictată efectiv de piață și nu de compania care a lansat-o. Asta înseamnă Blockchain, transparență și onestitate. O astfel de tranziție nu poate face altceva decât să genereze și mai mult interes față de produsul final, întrucât Blockchain reprezintă o garanție solidă în ochii oricărui investitor.” a declarat Vasile Burcin, CEO-ul Mobzoid, pentru romanialibera.ro(link către articolul #1).

BOOM-ul ICO-urilor este abia la început

Specialiștii se așteaptă ca BOOM-ul ICO-urilor să se producă în acest an, în condițiile în care în 2017 investitorii de pe întreg mapamondul au virat 5.6 miliarde de dolari către organizatorii startup-urilor lansate în Blockchain. Și mai interesant este faptul că majoritatea ICO-urilor se finalizează cu succes în mai puțin de 30 de minute, fapt ce atestă interesul sporit față de aceste noi cripto valute.

De altfel, organizatorii aleg aproape de fiecare dată să-și selecteze investitorii, chiar și cei care urmează să participe la distribuirea finală de monede. Dacă înainte, în faza de „Public Sale” putea participa oricine, astăzi, doritorii trebuie să fie acceptați pe lista albă a unui ICO pentru a putea cotiza – în cele mai multe cazuri.

În luna ianuarie a acestui an s-au virat peste 458 de milioane de dolari către noile ICO-uri lansate, iar previziunile experților ne spun că 2018 va fi un an excelent pentru Blockchain. De altfel, aplicația de mesagerie Telegram se pregătește să lanseze ICO-ul care va doborî recordul de încasări din industrie: nu mai puțin de 500 de milioane de dolari își propun să strângă fondatorii Telegram Open Network.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata