Fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT

56

De la invadarea Ucrainei de către Rusia, s-au întâmplat mai multe schimbări din punct de vedere economic şi social, Din această cauză, fermierii români cer ca ministrul Agriculturii să fie inclus în CSAT deoarece  acest conflict din Ucraina, ar putea produce o criză alimentară în întreaga lume.

Astfel, Asociația Forța Fermierilor solicită includerea ministrului Agriculturii în CSAT.

În viziunea asociaţiei, , „Securitatea alimentară a României este și va rămâne esențială în actualul context internațional”, spun fermierii care vor un acord politic al partidelor parlamentare pentru modificarea legii privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Din cauza războiului din Ucraina, pe fondul unui context internațional care va rămâne complicat mulți ani de acum înainte, și din perspectiva funcționării piețelor regionale și globale agroalimentare, membrii AFF consideră că este necesară o inițiativă legislativă pentru modificarea articolului nr. 5, aliniatul 3, din legea menționată, mai precis introducerea ministrului Agriculturii în componența CSAT”, scrie în documentul semnat de fermieri.

De altfel, acest document a fost trimis și președintelui României, Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

În contextul socio-politic actual, din CSAT fac parte președintele României, prim-ministrul, ministrul Apărării, ministrul de Interne, ministrul de Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei, ministrul de Finanţe, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Digi24.ro