Firmele britanice returnează guvernului în mod voluntar 215 milioane de lire sterline în numerar

20

Firmele din Marea Britanie au returnat în mod voluntar guvernului peste 215 milioane de lire sterline în cadrul plăților aferente schemei de plată de care nu aveau nevoie sau pe care le-au luat din greșeală.

Potrivit cifrelor HMRC, aproximativ 80.433 de angajatori au returnat bani în numerar pentru a acoperi salariile lucrătorilor.

Banii restituiți reprezintă o mică parte din 35,4 miliarde de lire sterline solicitate în cadrul schemei până la 16 august, ultima dată pentru care sunt disponibile statistici.

Oficialii cred că 3,5 miliarde de lire sterline ar fi putut fi plătite din greșeală sau către fraude.

HMRC a declarat că a salutat angajatorii care au returnat voluntar subvenții.

Conform schemei Coronavirus Job Retention Scheme (CJRS) – sau schemei de lucru – lucrătorii plecați în concediu au primit 80% din salariu, până la maximum 2.500 GBP pe lună.

La început, toate acestea erau plătite de guvern, dar firmele trebuie să contribuie și la salarii.

Începând cu 15 septembrie, companiile și alte organisme au returnat subvenții de 215.756.121 lire sterline, conform datelor obținute de agenția de știri PA printr-o cerere de libertate de informare.

O parte din bani au fost returnați, în timp ce alte firme pur și simplu au solicitat plăți mai mici data viitoare când li s-au acordat bani în numerar.

HMRC a spus: „HMRC salută acei angajatori care au returnat voluntar subvențiile CJRS către HMRC pentru că nu mai au nevoie de subvenție sau au realizat că au făcut erori și au urmat îndrumările noastre cu privire la corectarea lucrurilor.”

CJRS a fost lansat în aprilie pentru a sprijini întreprinderile care nu puteau funcționa sau au trebuit să reducă personalul în timpul blocării.

Dar companiile au fost îndemnate să ramburseze banii pe care îi primesc contribuabililor, dacă consideră că își permit să facă acest lucru.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata