Ford privește vânzările în primul an de 100.000 de vehicule cu sistem de conducere „hands free”

92

Ford Motor Co F.N a declarat vineri că se așteaptă să vândă 100.000 de mașini și camioane echipate cu noul sistem de conducere hands-free al companiei în primul an complet de disponibilitate.

Problema este că doar hardware-ul sistemului va fi instalat. Software-ul nu va fi gata pentru aproape încă un an, a spus Ford.

Active Drive Assist al producătorului de automobile va fi oferit mai întâi pe pickup-ul reproiectat F-150 și pe noul SUV electric Mustang Mach-E, ambele fiind puse în vânzare mai târziu în acest an.

Cu toate acestea, funcția nu va fi activată decât în ​​al treilea trimestru al anului 2021, a spus compania.

Clienții pot comanda un Mach-E sau un F-150 cu pachetul avansat de asistență pentru șofer Co-Pilot360, care include hardware-ul pentru Active Drive Assist.

Această caracteristică va fi activată printr-o actualizare wireless over-the-air atunci când software-ul va fi finalizat anul viitor, a spus Ford.

Active Drive Assist va fi standard pe anumite modele high-end selectate și disponibil ca opțiune pentru altele, la un preț de aproximativ 1.500 USD.

Consumer Reports a lansat la începutul acestei săptămâni rezultatele testului său de 17 vehicule echipate cu sisteme active de asistență la conducere, inclusiv un Tesla TSLA.O Model Y – un concurent cap la cap al Mustang Mach-E – cu pilot automat.

Modelul Y a terminat „o secundă îndepărtată” în testarea unui Cadillac CT6 echipat cu sistemul GM.N Super Cruise al General Motors Co.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News