Franciza Studio 20 – exemplul succesului intr-o piata suprasaturata

Fara doar si poate, videochatul este, la ora actuala, unul dintre cele mai profitabile domenii in care poti activa, atat ca antreprenor, cat si ca model. Indiferent de contestatarii acestei industrii, ea continua sa se extinda cu o rapiditate uluitoare, gratie popularitatii fulminante de care se bucura.

Avand in vedere cifrele de afaceri de ordinul zecilor de milioane de dolari, nici nu este de mirare ca apar peste noapte din ce in ce mai multe studiouri. Pentru a afla mai multe despre acest domeniu, am stat de vorba cu Robert Vanderty, managerul primei si celei mai mari francize de videochat din lume: Studio 20.

Asadar, cum poate avea succes un business intr-o piata aproape suprasaturata?

Pornind de la o idee atipica, mai exact videochatul glamour, o imbinare a stilurilor adult si non adult, Studio 20 a devenit un activ promotor al acestui tip de exprimare artistica si a reusit, in cei peste 18 ani de activitate, sa isi pastreze suprematia intr-un domeniu din ce in ce mai competitiv, cu tot mai multe studiouri deschise de la an la an.

„Acesta este singurul business, din cele pe care le cunosc eu, in care poti miza pe o asa marja de profit. Mai mult, este un business sigur pentru ca faci afaceri cu oameni respectabili din America si Uniunea Europeana, unde exista peste 20 de ani de traditie in acest domeniu. Cea mai mare provocare a fost sa construiesc acest business pe o temelie perfect legala si sa explic tuturor celor implicati care este, de fapt, filosofia acestei afaceri”, ne-a declarat Robert Vanderty.

Studio 20 a inregistrat in anul 2017 o cifra de afaceri de peste 9 milioane de dolari si a platit statului taxe si impozite de peste 10 milioane de lei. Aceasta companie a atins numeroase performante pe plan mondial si reprezinta, in acelasi timp, prima franciza de studiouri de videochat din lume, reprezentand un exemplu demn de urmat pentru toate firmele de acest gen. Si nu o spunem doar noi, ci si numeroase publicatii internationale, care au prezentat pe larg povestea succesului acestui business.

Studio 20 a reusit, prin serviciile de entertainment online pe care le ofera cu ajutorul celor 500 de modele, sa ajunga la peste 9 milioane de dolari cifra de afaceri in 2017. Taxele platite catre stat pentru acest an au fost de peste 12 milioane lei”, a adaugat Robert Vanderty.

Cat costa deschiderea unui studio marca Studio 20 si ce profit poti avea?

Pana in prezent, Studio 20 opereaza 17 studiouri de videochat atat in tara, cat si peste hotare, fiind present in 3 continente, in Romania, Columbia, Statele Unite ale Americii si Ungaria. Franciza Studio 20 se poate multiplica in orice oras mare sau mediu din Romania sau de oriunde pe glob.

Demararea afacerii Studio 20 in franciza necesita de la 120.000 de euro pana la 250.000 de euro pentru amenajarea spatiului de 200 pana la 500 de mp, recrutarea si instruirea personalului administrativ si de suport, dotarea cu echipamente de ultima generatie si capitalul circulant necesar in primele luni de activitate.

Pentru activitatea de videochat glamour este nevoie de personal cu abilitati excelente de comunicare si empatie, dar si cu nivel inalt de cunoastere a limbilor straine, in special engleza. “Vrem in aceasta afacere de franciza doar oameni care au activat in alte sectoare de business si am decis ca vom acorda calitatea de francizat unui singur studio pentru fiecare oras, cu exceptia Bucurestiului. Un astfel de partener trebuie sa stie sa citeasca un business plan si sa inteleaga ce inseamna EBITDA 20-25% – cum este cazul nostru acum – si ca este vorba de un ROI de 6,7 ori pana la final de contract, adica 5 ani de franciza. Vom acepta doar oameni care vad activitatea de videochat ca pe un business serios”, ne-a mai declarat Robert.

Francizatii participa cu intreaga echipa la traininguri de 4 saptamani in studioul-pilot pentru a invata toate procedurile care fac modelele Studio 20 sa aiba succes international pe aceasta nisa glamour. Apoi, acestia apeleaza la sistemul international de recrutare, care garanteaza ca studioul va functiona la capacitate maxima dupa mai putin de 18 luni. Astfel, cu o investitie intre 120.000 si 250.000 de euro se poate rula anual un milion de euro, iar profitul brut poate ajunge la 200.000 euro pe an

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata