FTSE 100 alunecă pe măsură ce Londra intră într-un blocaj mai dur

FTSE 100 a scăzut marți, deoarece s-au impus restricții mai dure la Londra pentru a reduce o pandemie agresivă de COVID-19, în timp ce investitorii așteptau un acord comercial Brexit cu Uniunea Europeană înainte de termenul limită de sfârșit de an.

Indicele blue-chip FTSE 100 a scăzut cu 0,3% cu 0803 GMT, iar stocurile financiare și de asistență medicală au condus la scăderi. Indicele FTSE 250 cu capacitate medie, considerat un barometru pentru sentimentul Brexit, a fost plat.

Londra se va muta miercuri în cel mai înalt nivel al restricțiilor COVID-19 din Anglia, cu restricții suplimentare la restaurante și pentru socializare, datorită ratelor crescute de infecții care ar putea fi parțial legate de o nouă variantă a coronavirusului.

În știrile companiei, platforma de tranzacționare online IG Group Holdings Plc a câștigat 1,6% după ce a prognozat o creștere a veniturilor din prima jumătate, deoarece volatilitatea condusă de coronavirus pe piețele financiare a stârnit o activitate puternică a clienților.

Sursa: reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata