Fundaţia Regală Margareta a României

Muzicieni şi artişti plastici din noua generaţie pot candida pentru bursa Tinere Talente

Fundaţia Regală Margareta a României lansează o nouă selecţie pentru programul naţional Tinere Talente – ediţia 2020, oferind 30 de burse tinerilor muzicieni şi artişti vizuali, proveniţi din familii cu venituri reduse. Candidaţii trebuie să aibă vârste cuprinse între 14 şi 24 de ani, să studieze la licee sau universităţi de arte plastice şi muzică din România. Înscrierea în procesul de selecţie se face prin e-mail sau prin poştă, până la data de 18 decembrie 2019, iar detalii pot fi accesate pe www.tineretalente.org.

Bursele Tinere Talente se acordă pe perioada unui an calendaristic şi permit tinerilor să îşi cumpere materiale şi instrumente şi să participe la concursuri, concerte, expoziţii şi cursuri de specializare în ţară şi în străinătate. Candidaţii sunt evaluaţi în fiecare an în baza talentului şi a potenţialului artistic, de către un prestigios juriu, din care fac parte dirijorul Tiberiu Soare, tenorul Teodor Ilincăi, prof.univ.dr. Verona Maier şi artiştii vizuali Ileana Marinescu şi Virgil Scripcariu. Începând din februarie 2020, bursierii şi participanţii vor beneficia de un program complex pentru dezvoltarea lor artistică, care include sesiuni de mentorat, masterclass-uri şi workshop-uri ghidate de personalităţi de cultură, dar şi promovarea operei lor prin concerte, expoziţii, evenimente şi proiecte multidisciplinare inedite.

Mulţi copii talentaţi provin din familii ale căror posibilităţi financiare nu le permit să-şi urmeze talentul. Astfel, România pierde în fiecare an zeci de tineri talentaţi, care altfel ar putea deveni ambasadori culturali. Ca răspuns la această problemă, Fundaţia Regală Margareta a României a creat un program naţional pentru a sprijini şi promova aceşti tineri artişti talentaţi, care provin din familii modeste şi care au nevoie de sprijin financiar pentru a-şi atinge adevăratul potenţial şi a-şi exprima talentul, acordând peste 300 de burse în cele 11 ediţii ale proiectului.

„Pentru a ajunge la performanţă e nevoie de multă muncă şi perseverenţă, dar şi de acces la şanse egale. Kaufland România crede cu tărie că talentul trebuie valorificat şi susţinut, aşa că suntem alături de tinerii români pentru ca aceştia să-şi desăvârşească potenţialul artistic” – Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România, partener care susţine bursele Tinere Talente de peste 10 ani.

„Nu putem concepe un viitor în care artiştii noştri sunt mai puţin reprezentaţi pe scena internaţională, în care talentul nu poate fi pus în valoare din lipsă de resurse financiare. De aceea, vedem contribuţia noastră pentru Tinere Talente ca pe o datorie, un imbold menit să îngrijească suflul vital al comunităţii culturale româneşti” – Georgiana Iliescu, Director Executiv al Fundaţiei Globalworth, partener care s-a alăturat programului Tinere Talente în 2019.

Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun program de artă şi cultură la Gala Societăţii Civile şi apreciat de specialişti ca un program care asigură viitorul cultural al României. Pentru mulţi tineri talentaţi programul a reprezentat o treaptă esenţială în evoluţia lor, un salt spre o performanţă pe care le-ar fi fost aproape imposibil să o atingă fără sprijinul unor specialişti. Bursele oferite timp de 11 ani au fost o rampă de lansare pentru artişti care astăzi sunt valoroşi ambasadori culturali ai ţării.

Parteneri: Kaufland România, Fundaţia Globalworth

Sponsori: Kultho, Groupe Renault, Sofmedica, PPG Romania, Negro 2000, Enayati Group, Hotel Siqua, Easy Print Services, Residence Hotels.

Despre Fundaţia Regală Margareta a României

Fundaţia Regală Margareta a României (FRMR) a fost înfiinţată în 1990 de către Regele Mihai I al României şi Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române. Cu o activitate de peste 29 de ani, Fundaţia Regală Margareta a României sprijină copii, tineri şi vârstnici prin intervenţii durabile, bazate pe schimbul de experienţă şi valori între generaţii. De-a lungul timpului, Fundaţia s-a implicat în numeroase proiecte sociale, culturale şi de susţinere a educaţiei şi talentului artistic. Mai multe detalii despre programele fundaţiei sunt disponibile pe www.frmr.ro.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata