Garantăm continuarea alocării a 2% din Produsul Intern Brut pentru Apărare

 Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, la Uzina Mecanică București, că Executivul pe care-l conduce intenționează să continue alocarea a două procente din Produsul Intern Brut pentru domeniul Apărării.

„Garantăm continuarea alocării a 2% din PIB pentru Apărare, în conformitate cu angajamentele asumate de România, prin care să se asigure cerența achiziției unor capacități de descurajare și apărarea precum și organizarea planului de înzestrare a Armatei Române, în condițiile asigurării calității, compatibilității și inter-operabilității celorlalte state membre NATO. Guvernul pe care-l conduc își dorește dezvoltarea industriei naționale de apărare, încurajarea producției în societăți cu capital românesc în funcție de necesitățile naționale de apărare și de capacitatea interbă de producție a unor echipamente inter-operabile la nivel înalt”, a declarat Ludovic Orban.

Noul ministru al Apărării, Nicolae Ciucă, a precizat că Armata României are nevoie de tehnică și echipamente moderne. „Armata României trebuie să dezvolte acele capabilități de care are nevoie pentru a-și îndeplini misiunile. Noi ne-am angajat că nu vom precupeți absolut nimic, așa cum am jurat ca militari, nici măcar viața pentru a ne îndeplini această misiune. Pentru aceasta, avem nevoie de tehnică și echipamente moderne care să fie în măsură să integreze tot ceea ce înseamnă provocările din câmpul de muncă al secolului XXI”, a declarat Nicolae Ciucă.

Cei doi au participat, miercuri, la inaugurarea capacității de producție și mentenanță pentru transportorul de trupe 8×8 Piranha 5, la Uzina Mecanică București.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata