Gerard Depardieu: Poporul rus nu este vinovat pentru deciziile luate de Vladimir Putin

33

Un cunoscut actor a trimis un comunicat de presă în care spune că poporul rus nu este vinovat pentru deciziile luate de Vladimir Putin, de asemenea, el a decis să doneze bani Ucrainei din concertele pe care le va susține în luna aprilie.

Lovitura pentru Vladimir Putin, vine chiar de la un bun prieten al lui lui

Îndrăgitul actor Gerard Depardieu, un fost prieten de-al liderului de la Kremlin, a declarat că poporul rus nu este vinovat pentru deciziile luate de preşedintele rus Vladimir Putin.

În opinia sa, ”Poporul rus nu este responsabil de excesele nebuneşti inacceptabile ale conducătorilor lor cum este Vladimir Putin”, se arată într-un comunicat de presă de-al actorului.

De asemenea, el a mai spus că va dona banii pentru concertele de la începutul lunii aprilie, precizând că vrea ca banii să ajungă la victimele din Ucraina.

Astfel, ”Totalitatea banilor din biletele pentru cele trei concerte va ajunge la victimele ucrainene ale acestui tragic război fratricid. Întotdeauna am avut o înclinaţie către poporul rus, descris atât de bine de Dostoievski, Tolstoi, Gogol, Pasternak şi mulţi alţi artişti… Ceaikovski, Prokofiev, Şostakovici”, a mai spus cunoscutul actor, citat de France Presse.

Concret, el va susține concerte pe 1, 2 și 3 aprilie. Amintim că la începutul lunii martie, la câteva zile după începerea războiului, actorul Gerard Depardieu a cerut oprirea armelor, dar și negocieri de pace.

De altfel, este de menționat că în ianuarie 2013, actorul Gerard Depardieu a obținut pașaport rus, pe fondul dezacordului cu politica fiscală a preşedintelui François Hollande.

Trupele ruse s-au retras de la sit-ul nuclear de la Cernobîl

Centrala nucleară de la Cernobîl este din nou în mâinile Ucrainei, afirmă agenția nucleară a țării. Un jurnalist de la Wall Street Journal, Yaroslav Trofimov, a postat pe Twitter un document ce pare a fi un acord ce ar însemna că Rusia nu mai este responsabilă de centrala de la Cernobîl.

Sky News nu a verificat această informație, dar dacă este corectă, aceasta coroborează rapoartele potrivit cărora forțele rusești s-au retras din regiune, transmite Mediafax.

Însă, o a doua instalație nucleară, Zaporizhzhia, în sud-estul Ucrainei, rămâne în continuare sub controlul trupelor rusești.

Astfel, „Ocupanții, care au pus stăpânire pe centrala nucleară de la Cernobîl și pe alte instalații din zona de excludere, au plecat spre granița cu Ucraina”, a precizat compania într-un comunicat.

Trupele ruse au preluat controlul asupra sitului Cernobîl, unde sunt încă depozitate deșeuri radioactive, pe 24 februarie, prima zi a invaziei.

Aşadar, „Cernobîl este o zonă în care încep să își repoziționeze o parte din trupe – plecând, îndepărtându-se de instalația de la Cernobîl și îndreptându-se spre Belarus”, a declarat oficialul american.

„Credem că pleacă, nu vă pot spune că au plecat toți”.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro