Gigantul Alibaba plănuieşte să investească 28 miliarde dolari în cloud

Atrăgând atenţia asupra importanţei acestei zone pentru dezvoltările ulterioare ale businessului de comerţ online, gigantul chinez Alibaba a anunţat luni că va investi peste 28,2 miliarde dolari în divizia de cloud în următorii trei ani, potrivit CNBC.

Banii vor fi direcţionaţi către investiţii în infrastructură şi alte tehnologii legate de sistemele de operare, servere, cipuri şi reţele, a explicat Alibaba.

„Pandemia de Covid-19 a adus un stres suplimentar asupra mai multor sectoare economice, dar ne-a şi forţat să punem mai mult accent pe economia digitală”, a spus Jeff Zhang, preşedintele Alibaba Cloud Intelligence.

Potrivit datelor Synergy Research, Alibaba este cel mai mare furnizor de servicii de cloud în China, după cota de piaţă – însă a rămas încă în urma unor giganţi precum Amazon şi Microsoft.

Si cum veniturile provenite din divizia de cloud computing reprezintă doar 7% din veniturile totale ale gigantului, Alibaba vrea să dezvolte mai mult acest segment.

„Cred că ar putea fi…principalul business al Alibaba în viitor”, a spus Daniel Zhang, CEO-ul şi preşedintele Alibaba, într-un interviu cu CNBC din 2018.

sursa: business mazin

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata