Gigantul american Apple plănuieşte să lanseze o serie de funcţii prin satelit

15

În planurile Apple de a adăuga funcţii prin satelit pe iPhone-uri, specialiştii se vor concentra asupra situaţiilor de urgenţă, permiţându-le utilizatorilor să raporteze accidente în zone fără semnal celular, conform Bloomberg.

În acest sens, Apple dezvoltă cel puţin două funcţii asociate de urgenţă care se vor baza pe reţelele de sateliţi, intenţionând să le lanseze pe viitoarele modele de iPhone-uri, potrivit unei persoane familiare cu situaţia, citată de publicaţia americană.

De altfel, compania Apple lucrează de câţiva ani asupra unei tehnologii de sateliţi, gigantul explorând conceptul încă din 2017. Speculaţiile potrivit cărora următorul iPhone va avea o funcţie de urgenţă prin satelit au luat naştere săptămâna aceasta, după ce analistul Ming-Chi Kuo, prezent în cadrul companiei TF International Securities, a spus că telefonul va funcţiona probabil cu frecvenţele deţinute de grupul de telecomunicaţii Globalstar. Totuşi, şansele ca funcţiile să fie gata până la sfârşitul anului sunt destul de mici, caracteristicile urmând să fie valabile în regiuni fără acoperire 4G sau 5G.

În planurile sale, Compania a luat în calcul lansarea propriilor săi sateliţi, însă,  cel mai probabil,  funcţia va fi alimentată de o reţea deja existentă.

În contextul tehnologic, pentru a se conecta la sateliţi, Apple va avea nevoie de un cip special. În timp ce firma îşi construieşte propriile ei modemuri celulare, care vor fi utilizate în următorii ani, în prezent, Apple va folosi pe termen scurt modemurile realizate de producătorul american Qualcomm.

Din punct de vedere bursier, acţiunile Globalstar (simbol bursier GSAT) se află pe plus cu 64% la sfârşitul ultimei şedinţe de tranzacţionare, în timp ce Apple (AAPL) a raportat o creştere de peste 3% pe bursă, obţinând o capitalizare de peste 2.500 de miliarde de dolari. Luând în calcul operaţiunile de splitare a acţiunilor, Apple au stabilit un nou maxim istoric, cu un preţ de 152,12 dolari pe unitate.

Creşterea companiei, de la începutul anului până acum,  este pe plus cu peste 18%. Luni, au fost tranzacţionate 90,2 milioane de acţiuni, media zilnică fiind de 76,3 milioane de acţiuni.

În altă ordine de idei, gigantul a ajuns la un acord prin care îşi va extinde oferta din cadrul Apple Music cu achiziţia aplicaţiei de muzică clasică Primephonic, iar un nou raport al firmei de analiză IDC arată că livrările de iPhone-uri vor creşte în 2021 cu 14% faţă de anul trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata