Gigantul care va investi sute de milioane de euro în România

210

Un gigant israelian se pregătește să facă investiții uriașe la noi în țară. Compania, ce a intrat în atenția publică din România în urmă cu mai mulți ani, odată cu încheierea unei tranzacții imobiliare majore chiar înainte de criza imobiliară, a revenit cu un proiect ambițios.

Astfel, Longbridge, un grup de investitori israelieni ce a intrat în atenția publică la noi în țară în urma unei tranzacții uriașe înainte de criza imobiliară, a revenit pe piața din România, fiind autorizat să dezvolte un ansamblu rezidențial cu peste o mie de apartamente pe un teren din București.

Grupul este coordonat de omul de afaceri Henry Dan Solomon. Acesta a încasat, în anul 2008, în jur de 200 de milioane de euro de la Immoeast, actualul Immofinanz, în schimbul a cinci terenuri cu potențial imobiliar imens, în suprafață totală de 30 de hectare, printre care fostele platforme industriale Ventilatorul și Rocar din București.

În anul 2019, după o pauză de aproape opt ani de pe piața de la noi din țară, grupul a revenit, prin vânzarea unui teren cu o suprafață de aproape 6.000 de metri pătrați aflat în spatele fabricii de încălțăminte Flaros din cartierul Timpuri Noi, către investitorul imobiliar bihorean Prima Development Group.

O conjunctură neprielnică

Din informaţiile Profit, „israelienii au reînceput procesul de refacere a portofoliului de proprietăți din România și au autorizat un ansamblu rezidențial, care va fi format din 10 clădiri de 5 până la 11 etaje și o suprafață desfășurată de aproape 100.000 de metri pătrați, echivalentul unui număr de aproximativ 1.200 de apartamente”. Proiectul uriaș va crea, cel mai probabil, un număr important de locuri de muncă.

În condițiile în care investitorul nu a mai realizat până acum niciun proiect rezidențial, se bănuiește că proiectul autorizat ar urma să fie vândut, însă sursa citată precizează că, până acum, proprietatea nu este scoasă la vânzare. Cei interesați să își depună CV-urile pentru proiect vor mai avea de așteptat, însă, pentru că lucrările nu vor începe în viitorul apropiat, din pricina conjuncturii neprielnice în care se află piața rezidențială în acest moment.

În contextul imobiliar, terenul pe care va fi dezvoltat proiectul are în jur de 33.000 de metri pătrați, unde a funcționat, în trecut, Întreprinderea Horticolă 1 Mai și pe care fostul primar George Pădure inițiase, înainte de criza imobiliară din 2008, ansamblul Sigma Residence cu circa 1.500 de apartamente.

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Playtech.ro