Globalworth a inaugurat cea mai mare podea cinetică din lume într-o clădire de birouri

25

Clădirea de birouri Globalwortha inaugurat cel mai inteligent lobby din regiune, care include o serie de inovaţii şi premiere tehnologice printre care primul anagajat robot al companiei, Pepper. Clădirea gestionează un trafic de aproximtaiv 30.000 de persoane zilnic.

Recepţia clădirii oferă angajaților și persoanelor care o tranzitează o serie întreagă de soluții. Podeaua cinetică, o premieră mondială pentru o clădire de birouri, realizată de compania de tehnologie Pavegen, transformă greutatea pașilor în energie electrică, utilizată ulterior pentru alimentarea altor mecanisme din lobby. Cele două suprafețe de podea instalate în Globalworth Tower au o arie cumulată de 40 metri pătraţi, cea mai mare dintr-o clădire de birouri din lume.

Fiecare pas făcut pe suprafaţa podelei Pavegen generează aproximativ 3 jouli de electricitate şi 5 Watt/ persoană, ceea ce echivalează cu aprinderea a 3 becuri LED timp de o secundă sau 6 secunde de conversaţie pe un telefon inteligent.

Spațiul mai dispune de un perete verde natura, cel mai mare într-o clădire de birouri din Europa de Sud şi de Est, cu 12 tipuri diferite de plante. Sistemul de 158 mp utilizează apă recirculată îmbunătățită nutriţional, iar fotosinteza este ajutată de proiectoare reglate la un nivel precis de luminozitate, dispuse de-a lungul grădinii verticale; cel mai mare perete interior de ecrane din sud-estul Europei, cu o suprafață de 110 mp şi o lungime de 50 m.

Robotul umanoid Pepper îi va întâmpina pe oaspeți în recepţie şi le va oferi informaţii.

Sursa foto: wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata