Google declară că Danemarca își revizuiește impozitele

17

Autoritățile fiscale daneze au inițiat o revizuire a conturilor Google în Danemarca pentru a stabili dacă gigantul tehnologic are vreo obligație fiscală restantă, a declarat compania luni.

Unitatea daneză Google, Google Denmark Aps, a declarat în raportul său financiar pentru anul 2019 că autoritățile fiscale au „început o revizuire a anilor de taxe deschise privind poziția fiscală a companiei”.

Autoritatea fiscală daneză a refuzat să comenteze revizuirea. Primul ministru al Danemarcei, Mette Frederiksen, este unul dintre mai mulți lideri europeni care au susținut ca, companiile tehnologice multinaționale să plătească mai multe taxe în țările în care își desfășoară activitatea.

Google, deținută de firma mamă Alphabet Inc, angajează peste 100 de persoane în Danemarca și a obținut venituri de 284 de milioane de coroane daneze (45,4 milioane de dolari) acolo anul trecut.

Acesta a declarat în situația financiară că nu a făcut nicio prevedere pentru revizuirea impozitelor.

„Suntem într-un dialog continuu cu autoritățile fiscale daneze și, în general, plătim impozitul pe care ni-l solicită”, a declarat Christine Sorensen, șefa politicii publice la Google din Danemarca, într-un comunicat.

„Nu este un secret că, în calitate de companie internațională, ne plătim cea mai mare parte a impozitului – mai mult de 80% – în Statele Unite, de unde facem parte. La fel ca și companiile daneze internaționale care își plătesc cea mai mare parte a impozitelor în Danemarca ”, a spus Sorensen.

Google a refuzat să ofere mai multe detalii despre caz. Știrea a fost relatată prima dată de mass-media daneză Finans.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News