Grindeanu anunță construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați

Foto: economice.net
38

În România, CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția Podului de la Cosmești, pe DN24, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Pas important pentru construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați”.

În opinia sa, „Pas important pentru construcția unui nou pod peste Siret în județul Galați! CNAIR a desemnat câștigătorul contractului pentru proiectarea și execuția Podului de la Cosmești, pe DN24”, scrie pe Facebook Sorin Grindeanu.

În cadrul acestui proiect, Sorin Grindeanu precizează că antreprenorul român are la dispoziție 5 luni pentru proiectare și 19 luni pentru construcția efectivă a podului.

Aşadar, „În cadrul Contractului în valoare de 146,49 milioane de lei fără TVA, finanțat din fonduri europene, trebuie executate următoarele lucrări: – construcția noului pod rutier peste râul Siret, construcția unui sector nou de drum în lungime de aproximativ 6 km și amenajarea unui pasaj rutier peste calea ferată Mărășești – Tecuci. După finalizarea lucrărilor noul traseu va asigura ocolirea comunei Cosmești tranzitată acum de DN24 pe relația Tișița – Tecuci – Bârlad – Vaslui – Crasna – Iași. Actualul pod de la Cosmești peste râul Siret a fost construit în perioada 1921-1924”, conchide Grindeanu.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata