Grupul italian Eni a descoperit un zăcământ uriaş de petrol în largul Coastei de Fildeş

9

Cu un volum estimat de 2 miliarde de barili de petrol, grupul italian Eni a anunţat miercuri că a descoperit un zăcământ uriaş de petrol în largul Coastei de Fildeş, transmite Reuters.

Concret, compania Eni a descoperit petrol uşor în blocul CI-101, aceasta precizând că acolo ar putea fi 1,5-2 miliarde de barili de petrol şi 51-68 miliarde de metri cubi de gaze asociate.

Astfel, „Va fi realizat un program pentru a evalua potenţialul semnificativ de creştere a structurii generale care se extinde în blocul CI-802, operat tot de Eni”, a spus compania.

Baleine-1x este primul puţ de explorare realizat de Eni în Coasta de Fildeş, care are parţicipaţii în alte patru blocuri în apele adânci ale Coastei de Fildeş.

În contextul parteneriatului, Eni operează blocul CI-101 cu o participaţie de 90%, în timp ce Petroci Holding deţine restul de 10%.

Bancar, „Aceasta este o descoperire cu adevărat mare şi ar putea fi o veste bună pentru Eni dacă va decide să-şi monetizeze participaţia mai departe”, a spus Jason Kenney, analist în sectorul energetic la banca Santander.

„Va trebui să vedem ce fac investitorii, având în vedere presiunile pentru a ne îndepărta de combustibilii fosili. Dar, fără îndoială, aceasta este o descoperire valoroasă”, a adăugat Kenney.

Companiile petroliere din întreaga lume sunt presate să îşi ecologizeze afacerile şi să îşi orienteze portofoliile tradiţionale către soluţii mai ecologice.

Penteu viitor, grupul Eni a stabilit obiective ambiţioase de reducere a emisiilor care încălzesc planeta la zero până în 2050, în timp ce îşi extinde rapid producţia de energie regenerabilă şi capacitatea de biocombustibili.

Grupul a afirmat că producţia sa de petrol va atinge punctul culminant în 2025, pentru a fi ulterior înlocuită din ce în ce mai mult de gazele naturale.

Aşadar, Eni este unul dintre cei mai mari producători străini de petrol şi gaze din Africa, cu active valoroase în Libia, Nigeria şi Angola. Grupul mai dezvoltă două exploatări de gaze în Mozambic şi Egipt.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata