Grupul Thyssenkrupp este deschis la ideea fuziunii diviziei sale de metalurgie

5

În prezent, conglomeratul german Thyssenkrupp nu respinge ideea fuziunii diviziei sale de metalurgie cu o firmă rivală, pe fondul presiunilor pentru ţinerea sub control a costurilor şi pentru crearea unor structuri administrative mai suple, a afirmat vineri directorul general al Thyssenkrupp Steel Europe, Bernhard Osburg, transmite Reuters.

Într-un clasament european, Thyssenkrupp Steel Europe este a doua cea mai mare companie de metalurgie din Europa, după ArcelorMittal.

„Consolidarea rămâne cu certitudine tema centrală”, le-a spus jurnaliştilor Osburg.

Din punct de vedere financiar, în trimestrul doi din 2021, Thyssenkrupp Steel Europe a raportat un profit operaţional ajustat de 47 de milioane de euro, faţă de pierderi de 181 de milioane de euro în urmă cu un an.

La rândul său,Thyssenkrupp ia în considerare scindarea diviziei, după eşecul încercărilor de a o vinde.

Administraţia Thyssenkrupp Steel Europe a anunţat recent că va renunţa la 3.000 de angajaţi, dar a avertizat că ar putea urma şi alte concedieri.

În viziunea sa, Osburg a declarat că el vede mai multe motive în favoarea unei alianţe a Thyssenkrupp Steel Europe cu o firmă rivală.

În mai, conglomeratul german Thyssenkrupp a majorat perspectivele financiare pentru acest an fiscal, pentru a doua oară în ultimele trei luni, datorită redresării economiei globale, care a majorat cererea şi preţul la oţel.

Grupul se aşteaptă acum la un profit operaţional ajustat în jur de 150 de milioane de euro în anul financiar care se va încheia la 30 septembrie 2021, după ce anterior previzionează că aproape va atinge pragul de rentabilitate.

În trimestrul doi din 2021, profitul operaţional ajustat s-a situat la 220 de milioane de euro, faţă de pierderi de 279 de milioane de euro în urmă cu un an, datorită majorării preţurilor pentru produsele sale.

Actual, grupul ThyssenKrupp este prezent şi în România prin toate cele cinci divizii ale sale, respectiv metalurgie, auto, ascensoare, bunuri industriale şi servicii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata