Huawei intenționează să lanseze un nou sistem de operare pentru telefoane în iunie

60

Huawei Technologies din China a declarat că va lansa noul său sistem de operare, denumit Harmony, pentru smartphone-uri pe 2 iunie, cea mai mare mișcare care a vizat până acum să recupereze daunele produse de sancțiunile SUA asupra afacerii sale de telefonie mobilă.

Utilizarea propriului sistem de operare va însemna că nu va mai depinde de Android. Sancțiunile SUA au interzis companiei Google să ofere asistență tehnică noilor modele de telefoane Huawei și accesului la serviciile Google Mobile, pachetul de servicii pentru dezvoltatori pe care se bazează majoritatea aplicațiilor Android.

Nu a fost clar imediat dacă va lansa noi smartphone-uri în același timp sau dacă vor exista actualizări pentru telefoanele existente sau cât de repede ar putea apărea lansarea.

Noul HarmonyOS va contribui într-o oarecare măsură la atenuarea impactului sancțiunilor din 2019, care au interzis, de asemenea, Huawei accesului la tehnologia critică de origine americană, împiedicându-i capacitatea de a proiecta propriile cipuri și componente sursă de la furnizori externi.
Odată cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, Huawei este acum pe locul 6 la nivel global, cu o cotă de piață de 4% în primul trimestru.

Administrația Trump anterioară a susținut că gigantul chinez al telecomunicațiilor reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a SUA – o acuzație pe care Huawei a negat-o.

CEO-ul Huawei, Ren Zhengfei, a solicitat săptămâna aceasta personalului să „îndrăznească să conducă lumea” în domeniul software-ului, în încercarea de a se muta în zone de afaceri care nu pot fi afectate de sancțiunile SUA, potrivit unei note interne văzute de Reuters.

Compania va trebui să adopte o abordare mai „open source” a dezvoltării și ar trebui să încerce să atragă mai mulți experți în software din străinătate, ca parte a pivotului, a spus acesta.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News