Huawei lansează un telefon pliabil în China

 Huawei Technologies a început să înregistreze comenzi, miercuri, în China, pentru smartphone-ul său pliabil și foarte aşteptat, deoarece promovează comercializarea în țara de baștină pentru a compensa vânzările slabe din străinătate pe fondul sancțiunilor comerciale ale SUA, transmite Reuters.

Lansarea smartphone-ului 5G Mate X a fost întârziată de două ori în acest an, întrucât Huawei, al doilea producător de smartphone-uri din lume, a fost nevoit să se ocupe de întreruperile tehnice de aprovizionare cauzate de plasarea pe listă neagră comercială impusă de SUA în mai.

Această mișcare a afectat vânzările de smartphone-uri ale Huawei în Europa. Cu toate acestea, compania a înregistrat venituri în creștere cu 27% în trimestrul al treilea datorită vânzărilor solide din China și datorită livrărilor realizate înainte de interzicerea din mai.

Noul smartphone, un concurent pentru modelul Samsung Galaxy Fold, care a fost introdus pe piaţă luna trecută, va fi lansat oficial pe 15 noiembrie în China, la prețuri începând de la 16.999 de yuani (2.403 dolari), a spus un purtător de cuvânt al Huawei.

De asemenea, compania a anunţat că îşi menţine planul său global de lansare.

Washingtonul susține că Huawei, de asemenea cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, reprezintă un risc pentru securitatea națională, deoarece echipamentele sale ar putea fi folosite de Beijing pentru a spiona – fapt negat în mode repetat de compania din Shenzhen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata