Idei de afaceri

Poate cea mai grea dificilă parte a unui antreprenoriat este găsirea unei idei de business.
Dar cum rămâne cu cei care vor să devină antreprenori, dar nu știu de unde să pornească?

„Vreau să îmi deschid un business, însă nu am nicio idee despre ce aș putea să fac!”

Cea mai bună strategie atunci când te gândești la un business este să lași deoparte toate prejudecățile și să nu te mai uiți la modelele de business care au funcționat în cazul altor antreprenori.

Foarte mulți angajați renunță la joburile lor stabile pentru a-și deschide propria afacere, însă nu știu de unde să înceapă. Cel mai la îndemână este să te gândești la abilitățile și competențele care te definesc.

Ești un lider bun, ești creativ, îți place să scrii, ești un coordonator bun, ești empatic, ești pasionat de design sau poate îți place să călătorești. Gândește-te la toate lucrurile pe care le făceai bine la locul de muncă și pentru care erai apreciat.

Gândește-te la toate proiectele sau ideile de proiecte asupra cărora ți-ai pus amprenta, care au căpătat greutate datorită valorii pe care tu le-ai atribuit-o, iar , inspirația în business vine tocmai de la lucrurile pe care le faci cel mai bine.

Dacă vei întreba un mentor unde/cum cauți o idee de afacere, cel mai probabil îți va răspunde să încerci să faci ceva pentru tine sau care să răspundă nevoilor prietenilor tăi. Astfel te vei elibera de presiunea de a crea un produs perfect.

Odată ce ai găsit o idee de business, cere feedback de la prieteni și familie. Află cată nevoie au de produsul pe care vrei să îl scoți pe piață, dar și cât ar fi dispuși să plătească pentru el. Iar ca să le testezi reacția, odată ce ai produsul, oferă-l cadou apropiaților și testează-le reacția.

Dacă îți place să faci cadouri-surpriza prietenilor și familiei, îndrăznește să gândești la scară mai mare.
E timpul să treci la pasul următor și să-ți transformi ideea într-o afacere.

O altă idee de business este să te gândești la o problemă de care te lovești în fiecare zi. Apoi, încearcă să găsești o soluție la acea problemă.

Există nenumărate moduri de a începe un business, însă toate trebuie să pornească de la o idee. Iar dacă vrei să intri în lumea antreprenoriatului, acordă-ți cinci minute în fiecare zi ca să te gândești la business-ul care ți se potrivește.

sursa wall-street.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata