În acest an, compania auto Honda pregătește lansarea a două modele noi pentru piața din România

3

În anul 2022, Honda Trading Romania, importatorul mașinilor japoneze Honda pe plan local, pregătește lansarea a două modele noi pentru piața din România, au declarat reprezentanții companiei.

Astfel, Pentru noul HR-V e:HEV livrările vor începe în luna martie. Modelul japonez este fabricat la uzina din Suzuka.

Japonezii au decis ca pentru piața europeană SUV-ul nipon să fie disponibil în Europa doar cu sistem hibrid de propulsie.

Iar, sistemul hibrid e:HEV al japonezilor este compus dintr-un propulsor de 1.5 litri, un motor electric, un generator și un pachet de baterii litiu-ion cu 60 de celule.

Puterea dezvoltată de hibrid este de 131 de cai putere și 253 Nm, în timp ce timpul de accelerație până la 100 km/h este de 10.6 secunde.

De asemenea, sistemul hibrid are trei moduri de rulare care se schimbă automat în funcție de drum. Pe autostradă, dacă șoferul menține viteza constantă, modelul folosește modul Engine Drive. Dacă șoferul accelerează mai tare, modelul trece în modul Hybrid Drive. Modelul dispune și de modurile Sport, Econ și Normal.

În contextul dotărilor, Hibridul poate recupera energie la frânare prin modul B care reglează nivelul de recuperare. Consumul declarat de Honda pentru hibrid este de 5.4 l/100 de kilometri, în ciclul WLTP.

  • Cel de-al doilea model Honda pregătit de lansare în 2022 este noul Civic 5D e:HEV. Compania din România se așteaptă ca primele unități să ajungă în luna decembrie.

Astfel, Honda Civic 5D e:HEV are același sistem hibrid e:HEV intalnit la HR-V, compus dintr-un propulsor de 1.5 litri, un motor electric, un generator și un pachet de baterii litiu-ion cu 60 de celule.

La interior, Honda a pregătit un instrumentar de bord digital cu display de 10.2 inch, iar ecranul sistemului multimedia (cu Apple CarPlay și Android Auto) are o diagonală de 7 inch. Japonezii au păstrat butoanele fizice pentru sistemul de climatizare.

Din punct de vedere al culorilor, trei noi culori exterioare vor ajunge pe Honda Civic: Gri Meteorite Metallic, Gri Sonic Pearl și Albastru Morning Mist Metallic.

Totodată, din gama Honda mai fac parte și modelele Jazz & Jazz Crosstar, CR-V, Honda e și Civic Type R, ultimul model cu combustie exclusiv termică.

Sursa: Wall-street.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata