În apărarea sa, Simona Halep colaborează cu avocați străini

85

Acum se știe cine este bărbatul care îi poate schimba soarta Simonei Halep! Sportiva trece printr-un adevărat calvar după ce a fost acuzată de dopaj. Însă acest bărbat este ultima speranță pentru ea și o poate scăpa de suspendare.

Simona Halep ar putea fi exonerată de acuzațiile de dopaj dacă va fi ajutată de un bărbat anume. Sportiva a fost depistată pozitiv la un test antidoping și riscă să fie suspendată timp de 4 ani.

Între timp, Simona Halep încearcă să identifice soluții pentru a scăpa de acuzația de dopaj. Tenismena își pregătește temeinic apărarea, aceasta fiind prima preocupare de la anunțul care a șocat o lume întreagă.

Simona Halep colaborează cu avocați străini

Simona Halep se află acum în România și se ocupă împreună cu avocaţii străini pe care i-a angajat pentru a putea să-și dovedească nevinovăţia în cazul testului pozitiv de la US Open 2022.

Sportiva se bazează în mod special pe unul dintre avocații săi. Bărbatul este avocat în Uniunea Europeană și, în plus, a făcut parte din avocații care a lucrat la legea antidopingului, a relatat orangesport.ro.

Sportiva riscă să primească doi ani de suspendare

Recent, Simona Halep a fost găsită pozitiv la Roxadustat – o substanţă care face parte din lista celor interzise de WADA din anul 2011. În urma efectuării testului care a ieşit pozitiv, sportiva a fost suspendată provizoriu.

Sancțiunea minimă la care poate spera Simona Halep în caz de dopaj este de doi ani.

FRT nu a suspendat-o pe Simona Halep

În același timp, Federația Română de Tenis (FRT) nu a suspendat-o pe Simona Halep. George Cosac, președintele FRT, a afirmat că Simona Halep nu va fi suspendată până când ancheta nu va fi definitivată.

În afirmaţiile sale, „Departe de mine gândul că Simona ar putea face aşa ceva, mai ales că a avut o carieră strălucită şi bazată pe muncă. În perioada în care Simona a început ascensiunea şi bătea toate vedetele care dominau tenisul mondial, era verificată cam de 20 de ori pe an.

Deci puţin probabil ca cineva să gândească că la rangul ei ar putea să se dopeze. Ea întotdeauna a fost o sportivă care a jucat şi a câştigat corect. Eu exclud varianta dopajului. Din punctul meu de vedere situaţia nu este clară. Până nu apare a doua probă, până nu va fi verificat, să se vadă exact ce s-a întâmplat, nu putem lua noi o hotărâre sau o decizie definitivă”, a conchis George Cosac.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata