În luna iulie angajatorii au contactat de 3 ori mai mulţi candidaţi

Din datele BestJobs, se precizează, companiile au contactat de 3 ori mai mulţi candidaţi în iulie comparativ cu luna anterioară iar angajaţii interesaţi să-şi schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creştere cu 12% faţă de nivelul din luna iunie.

Astfel, peste 24.000 de români şi-au creat cont nou pe platforma de recrutare online BestJobs în iulie, pentru a fi pregătiţi să aplice la joburi noi.

„Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste aşteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaţilor şi angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an şi jumătate, am învăţat că piaţa muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual. Ne bucurăm să vedem şi că BestJobs este platforma unde cererea se adaptează foarte repede tendinţelor, atrăgând interes tot mai mare din partea candidaţilor”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs România.

În contextul profesional, cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum Vânzări, cu 77.893 de aplicări, Financiar/Contabilitate, cu 49.859 de aplicări, Management, cu 41.244 de aplicări, IT/Telecom, cu 32.568 de aplicări, şi Marketing, cu 27.407 aplicări. Datele din platforma BestJobs arată un interes crescut pentru joburile în Marketing, fiind un domeniu în care activitatea se desfăşoară cu uşurinţă remote, pentru care s-au înregistrat cu 47% mai multe aplicări decât în iunie.

În prezent, interesul pentru activităţile care pot fi făcute de oriunde îşi păstrează locul în topul aplicărilor, cu un număr egal cu 12% din volumul total. Aproape jumătate din numărul aplicărilor au fost înregistrate în iulie pentru joburi în Bucureşti şi Ilfov, urmat de judeţele Timiş (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Braşov (cu 37.808 de aplicări) şi Prahova (cu 29.857 de aplicări).

Din punct de vedere al vărstelor, cei mai activi candidaţi au fost cei cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani, potrivit datelor din platformă. Iar conform comunicatului, se observă, de asemenea, un interes crescut şi din partea candidaţilor din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.

Aşadar, BestJobs este o platformă de recrutare online din România şi are o experienţă de peste 20 ani în domeniu.

aplicatiecautaremunca
Comentarii (0)
Adaugă comentariu