În Marea Britanie, staţiile de încărcare pentru vehicule electrice vor fi necesare pentru toate casele

34

În acest fel, vor fi nevoie de 145.000 de puncte de încărcare noi ar putea fi instalate în fiecare an.

Începând cu anul 2022, staţiile de încărcare pentru vehicule electrice vor fi necesare pentru toate casele și afacerile noi din Marea Britanie, a anunțat guvernul. Noua măsură își propune să stimuleze adoptarea vehiculelor electrice în țară prin adăugarea a până la 145.000 de puncte de încărcare suplimentare în fiecare an.

În contextul auto, „Acest lucru va însemna că oamenii pot cumpăra proprietăți noi deja pregătite pentru viitorul unui vehicul electric, asigurându-se în același timp că punctele de încărcare sunt disponibile cu ușurință în magazinele și locurile de muncă noi din Marea Britanie – făcându-l la fel de ușor ca și alimentarea unei mașini cu benzină sau diesel astăzi”, se arată în comunicatul de presă.

Legea a generat destule discuții

Guvernul Marii Britanii a susținut deja instalarea a peste 250.000 de  puncte de încărcare, așa că noile reguli ar crește acest lucru cu peste 50% doar în primul an. Clădirile precum supermarketurile și locurile de muncă sunt incluse în lege, împreună cu renovările la scară largă care vor avea peste 10 locuri de parcare. Cu toate acestea, detaliile regulilor, cum ar fi specificațiile și puterea de ieșire a instalațiilor, nu au fost încă publicate.

Din punct de vedere politic, partidul laburist de opoziție din Marea Britanie a remarcat că Londra și partea de sud-est a țării au mai multe puncte de încărcare „decât restul Angliei și Țării Galilor la un loc”, iar noua lege nu ajută în acest sens.

De asemenea, a mai spus că nu include nicio prevedere care ar face vehiculele electrice mai accesibile pentru familiile cu venituri mici și medii.

În contextul organizatoric, guvernul Regatului Unit urmărește să interzică total vânzarea de mașini cu combustibili fosili până în 2030 – cu 10 ani mai devreme decât era planificat. Aşadar, guvernul a declarat anterior că este pregătit să cheltuiască 500 de milioane de lire sterline, aproximativ 660 de milioane de dolari, pentru construirea infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice în țară.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata