În România, energia solară ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii

72

În viitor, energia produsă din panouri fotovoltaice ar putea deveni cea mai importantă sursă de producere a electricităţii în România.

În cadrul unei conferinţe de profil, reperzentanţii acestei industrii au afirmat că acest lucru ar urma să se producă în anul 2030, au anunţat aceştia luni, 13 decembrie 2021.

În viziunea sa, „Potenţialul solar în România este unul dintre cele mai mari din Europa. Energia solară este aşteptată să fie cea mai importantă sursă de producere a energiei în anul 2030. Având în vedere dezvoltarea pe care o vedem, ne aşteptăm ca România să-şi atingă în anul 2026 ţintele pentru 2030”, a precizat Walburga Hemetsberger, CEO SolarPower Europe, prezentă la conferinţa online „RESInvest – dezvoltarea lanţurilor valorice ale energiei curate”.

În contextul financiarro-economic al ţării noastre, ea a arătat că energia solară este cea mai competitivă din punct de vedere al costurilor.

La rândul său, Mihai Bălan, directorul executiv al Romanian Photovoltaic Industry Association (RPIA), a întărit această idee.

„Ne aşteptăm ca solarul să devină principala sursă de producere a energiei în anul 2030. Ne aşteptăm să fie instalată o capacitate în jur de 6-7-8, chiar 9 GW de energie solară în România”, a susţinut Bălan.

În acest sector, el a adăugat că potenţialul României este de a deveni a şasea piaţă în ceea ce priveşte numărul de locuri de muncă.

Aşadar, „Estimăm în scenariul optimist că vor fi create 54.000 de locuri de muncă în România, în sectorul solar, iar în scenariul pesimist-moderat 25.000 de locuri de muncă”, a mai spus reprezentantul industriei solare.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News