În Wisconsin, Trump anunță ajutorul agricol pentru 13 miliarde de dolari

65

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat o nouă rundă de asistență pandemică pentru fermieri, în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, la un miting de campanie din Wisconsin, joi seară, oferind ajutor unui sector important într-un stat crucial pe câmpul de luptă.

„Începând de săptămâna viitoare administrația mea angajează o scutire suplimentară de 13 miliarde de dolari pentru a-i ajuta pe fermieri să se recupereze după virusul Chinei, incluzând fermecătorii incredibili din Wisconsin, producători de lactate, afine și ginseng care au fost răniți grav”, a spus Trump, referindu-se la noul coronavirus.

 Wisconsin este cunoscut pentru industriile sale de lapte și brânzeturi, care au fost puternic afectate atât de politicile comerciale ale Casei Albe, cât și de pandemia COVID-19 – dar cantitatea de asistență acordată fermierilor cu săptămâni înainte de vot a fost neașteptată.

Trump a învins-o pe democratul Hillary Clinton în Wisconsin în 2016 cu mai puțin de 1% din voturi – și a fost prima dată când statul a votat pentru un republican la alegerile prezidențiale din 1984.

Trump a vorbit în Mosinee, un oraș rural din partea centrală a Wisconsin, în timp ce oficialii statului au raportat 2.034 de noi cazuri de coronavirus, o creștere record de o zi.

Noul program de ajutor – despre care se așteaptă ca departamentul agricol să lanseze detalii vineri – folosește 14 miliarde de dolari în fonduri suplimentare ale Corporației de Credit pentru Mărfuri pe care Congresul a fost de acord să le plătească în prealabil ca parte a Legii privind salvarea și securitatea economică a ajutorului Coronavirus (CARES), potrivit a patru surse familiare cu problema.

Se așteaptă ca fermierilor să li se permită să aplice luni pentru noul program, au spus sursele.

Cât de multe vor primi anumite culturi nu se știe, dar programul este stabilit să efectueze plăți directe către producătorii de carne, lactate, cereale, legume și alte produse, au spus sursele.

Plățile vor fi concepute în mod similar cu un pachet de ajutor anterior: calculat pe baza randamentelor culturilor și a impactului pandemiei de coronavirus asupra prețului mărfurilor.

Trump a anunțat în aprilie un program de ajutor de 19 miliarde de dolari pentru a ajuta fermierii americani să facă față impactului virusului, inclusiv 16 miliarde de dolari în plăți directe către producători și achiziții în masă de carne, lactate, legume și alte produse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata