Inflația, cadrul și explozia de prețuri la energie, sunt subiectele care s-au discutat la întâlnirea Grupului PPE în Grecia

20

Europarlamentarul Cristian Bușoi a participat la întâlnirea Grupului PPE în Grecia. Cu această ocazie, el a adus în discuție atât inflația, cadrul și explozia de prețuri la energie care afectează țările europene.

Concret, Cristian Bușoi anunță că a participat la întâlnirea Grupului PPE. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, europarlamentarul spune că în cadrul reuniunii s-a discutat despre soluții privind inflația, dar și despre creșterea prețurilor la energie care afectează țările membre ale Uniunii Europene de luni de zile, odată cu declanșarea războiului din Ucraina.

În informaţiile sale, „O întâlnire foarte importantă a Grupului PPE în Grecia, unde am discutat despre soluții la problema inflației, dar mai ales a creșterii prețurilor la energie”, se arată în postarea europarlamentarului.

În problema energetică din prezent, Cristian Bușoi explică că la dezbatere a participat și premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, pe care l-a întrebat dacă este acord cu o reformă profundă a pieței de electricitate, sau, chiar cu o reglementare pe anumită perioadă de timp.

Cristian Bușoi, după întâlnirea Grupului PPE în Grecia

Totodată, europarlamentarul l-a întrebat pe oficialul grec și dacă este de acord cu eliminarea mecanismului maximal de ajustare a prețurilor din piața de electricitate, având în vedere actuala criză care generează mari îngrijorări.

Astfel, „La dezbaterea pe care am avut-o cu premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în calitate de președinte al Comisiei ITRE din Parlamentul European, l-am întrebat pe acesta dacă este de acord cu o reformă mai profundă a pieței de electricitate, chiar cu o reglementare pe o perioadă limitată de timp și cu eliminarea mecanismului maximal de ajustare a prețurilor din piața de electricitate”, mai precizează Cristian Bușoi.

Europarlamentarul susține că în urma discuțiilor din Grecia, șeful Executivului grec, Kyriakos Mitsotakis, a insistat că este nevoie de un efort mult mai susținut la nivel european.

Principiile pieței libere nu trebuie abandonate

În același timp, în sectorul energetic, oficialul grec a mai adăugat și că principiile pieței libere nu trebuie abandonate în niciun caz. Premierul Greciei a mai spus și că mecanismele de până acum prin care țările europene s-au ghidat nu au fost unele de succes.

Aşadar, „Premierul a insistat pe nevoia unui efort mai susținut la nivel european, fără abandonarea principiilor pieței libere, în care credem ca oameni politici de dreapta, și pe admiterea faptului că mecanismele după care ne-am ghidat până acum în piața de energie, dar mai ales în piața gazului, nu au reprezentat un succes”, se mai arată în postarea lui Cristian Bușoi.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata