Joe Biden: 5.000 de militari NATO vor fi trimiși în România

34

În contextul geopolitic actual, Statele Unite au informat că vor avea un număr de 5.000 de militari în România, ca parte a planului de descurajare la adresa Rusiei, a anunțat președintele american Joe Biden, înainte a de începe summitul NATO de la Madrid.

În acest sens, liderul de la Casa Albă, Joe Biden a mai spus că președintele rus Vladimir Putin primește exact opusul a ceea ce și-a dorit – NATO-izarea Europei, adică o alianță nord-atlantică mai puternică, ce cuprinde cea mai mare parte a Europei, de la Oceanul Arctic și Marea Baltică la Marea Neagră și Mediterana.

În planurile de viitor pentru această zonă, Joe Biden – președintele Statelor Unite: „În Polonia vom stabili un cartier general al Corpului V de Armată, pentru a consolida interoperabilitatea SUA – NATO pe tot flancul estic. Vom menține o brigadă suplimentară prin rotație, adică 3.000 de soldați și alți 2.000 de membri ai personalului militar cu cartierul general în România. Vom crește deplasările prin rotație în Țările Baltice”.

Sursa: Digi24.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata