Liviu Dragnea împreună cu reprezentantul partidului ţărănist Aurelian Pavelescu intenţionează să creeeze un„pol politic suveranist”

Foto: voceatimişului.ro
25

În scena politică din România, vestea despre Liviu Dragnea a venit în urmă cu puțin timp. Astfel, fostul lider al PSD a purtat o serie de discuții avansate cu președintele unui partid politic extrem de cunoscut de la noi. Planul pe care ei doi îl au în vedere vine în perspectiva alegerilor care se apropie.

Concret, Liviu Dragnea a bătut palma cu Aurelian Pavelescu. În cadrul unui comunicat de presă PNȚCD a precizat ce s-a întâmplat la întâlnirea pe care fostul lider al PSD a avut-o la sediul partidului cu reprezentanții țărăniștilor.

Astfel, “O alianță politică între PNȚCD și APP este mai mult decât vitală pentru România, răspunzând dezideratului celei mai mari părți a poporului român, în perspectiva alegerilor generale din 2024, de constituire a unei platforme formată din partidele suveraniste autentice, au susținut Aurelian Pavelescu și Liviu Dragnea“, se arată într-un comunicat de presă.

Liviu Dragnea, însoțit de Președinta Organizației de Tineret APP sector 2, Ana-Maria Ioniță, a onorat invitația Biroului de Conducere al PNȚCD reunit sâmbătă la sediul central. Subiectul discuțiilor a fost crearea în România a unui „pol politic suveranist”, în perspectiva alegerilor din 2024, susţine sursa citată.

Liviu Dragnea, discuții cu PNȚCD despre o alianță națională suveranistă

În contextul politic, alături de președintele PNŢCD Aurelian Pavelescu, Liviu Dragnea a dialogat cu membrii BNC al PNȚCD despre necesitatea creării în România a unei alianțe naționale suveraniste, obiectul dezbaterii fiind situația internă și externă.

În accepțiunea lui Liviu Dragnea, PNL și PSD și-au dat mâna într-o „Alianța a trădării naționale”, iar bătălia electorală din 2024 nu va mai fi între stânga și dreapta, ci intre suveranism și globalism, între dragoste de țară și vânzare de țară.

În acest sens, președintele PNȚCD, Aurelian Pavelescu a subliniat că este nevoie de o forță politică care să militeze pentru o „Europă a Națiunilor Suverane”, alături de celelalte forțe europene suveraniste.

Actualele instituții ale UE, prin încălcarea tratatelor constitutive, doresc confiscarea suveranității statelor membre, cele mai grave acțiuni fiind de nerecunoaștere a Constituțiilor votate de popoarele europene.

Liviu Dragnea a primit Medalia Omagială Iuliu Maniu

În opinia liderului PNȚCD, programul de guvernare prezentat de Liviu Dragnea in 2016, construit pe conceptul “Patriotismului economic”, pentru interesele românilor, a făcut ca Romania să înregistreze cea mai mare creștere economică din istoria postdecembristă, creștere de care s-au bucurat milioane de români, medici, profesori, agricultori, tineri, oameni de afaceri, pensionari, fiind demonstrat potențialul uriaș de dezvoltare a României.

Din aceste considerente, Biroul Național de Conducere i-a înmânat lui Liviu Dragnea „Medalia Omagială Iuliu Maniu”. Medalia este gravată cu chipul fondatorului PNȚCD Iuliu Maniu, iar pe verso conține harta României Mari și cele patru principii ale partidului: „Democrație desăvârșită, morală creștină, patriotism luminat și dreptate socială”.

Întâlnirea lui Liviu Dragnea cu membrii biroului de conducere al PNȚCD vine pe fondul unor discuții avansate, duse de mai mult timp între PNȚCD și APP, obiectivul fiind încheierea unei alianțe politice pentru alegerile din 2024.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata