Locurile de muncă din Regatul Unit au scăzut cel mai mult în ultimii patru ani

25

Angajatorii britanici au redus cel mai mult locurile de muncă din iulie până în septembrie, cea mai mare scădere din ultimii patru ani, fapt care arată modul în care piața muncii încetinește în apropierea alegerilor, deși această slăbire a industriei a fost mai mică decât previziunile econimiștilor.

Creșterea puternică a locurilor de muncă generată de criza provocată de Brexit a reprezentat o acoperire valoroasă pentru muncitorii britanici, deoarece companiile au angajat personal mai degrabă decât investiții pe termen-lung, transmite Reuters.

Totuși, rata șomajului a revenit la 3,8%, cel mai scăzut nivel de la începutul anului 1975, potrivit datelor oficiului de statistică.

De asemenea, scăderea numărului de persoane în câmpul muncii, locurile de muncă vacante și ritmul de creștere a salariilor au determinat doi oficiali ai Băncii Angliei să voteze o reducere a ratei dobânzii săptămâna trecută.

Cu toate acestea, Samuel Tombs, un economist la firma de consultanță Pantheon Macroeconomics, a declarat că încetinirea sectorului este evidentă suficient de mult astfel încât Banca Angliei să se abată de la orice reducere a ratelor dobânzii deocamdată.

ONS a informat că numărul de persoane anagajate a scăzut cu 58.000 la 32.753 milioane, iar salariile totale și cele de bază au crescut ambele cu 3,6%

Primul ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, căutând să elimine impasul provocat de Brexit, a convocat alegerile pentru 12 decembrie, însă, potrivit sursei citate, mulți angajatori spun că incertitudinea va continua chiar dacă Johnson câștigă alegerile.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News