Lucian Heiuş: „Pentru mine începe astăzi o nouă etapă plină de provocări și de reușite în fruntea ANAF”

Foto: apuseni.info
57

În funcția de conducere a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a fost numit oficial Lucian Heiuș. Acesta a postat un mesaj public pe rețelele sociale în care a vorbit despre planurile sale ca nou președinte al Fiscului.

Astfel, „Pentru mine începe astăzi o nouă etapă, plină de provocări și, sper eu, de reușite, în fruntea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.

Le mulțumesc domnului premier Nicolae Ciucă și domnului ministru Adrian Câciu pentru încredere, sunt onorat să pot contribui la dezvoltarea și modernizarea acestei instituții de care sunt legat profesional și sufletește de atâta timp.

Îmi propun să accentuez poziția ANAF ca partener onest al contribuabililor corecți, dar și să luptăm, în același timp, cu toată determinarea, împotriva evaziunii fiscale.

Suntem o echipă profesionistă și capabilă, iar misiunea noastră este să asigurăm resursele necesare pentru ca statul să îi poată servi cât mai bine pe cetățeni”, a scris Lucian Heiuș, joi seară, pe Facebook.

Pe 5 mai 2022, acesta a fost numit ca nou președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

Lucian Heiuş este noul preşedinte ANAF

În contextul profesional, decizia privind numirea acestuia în fruntea Fiscului, cu rang de secretar de stat, a fost semnată joi, de către premierul Nicolae Ciucă.

Lucian Heiuş îşi va putea prelua postul după publicarea deciziei prim-ministrului în Monitorul Oficial. Guvernul a transmis deja documentul spre publicare.

Astfel, „Am cerut noului președinte al ANAF ca principalul obiectiv să fie creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economiei de efectele perioadei dificile pe care o traversăm.

Creșterea încasărilor din primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut trebuie continuată într-un ritm mai susținut.

Implementarea proiectelor „Radarul mărfurilor” și „E-factura” sunt, de asemenea, în măsură să aducă mai mulți bani la bugetul de stat și să asigure un mediu de business concurențial”, a fost mesajul transmis de premierul Nicolae Ciucă noului şef al ANAF.

Din punct de vedere politic, Lucian-Ovidiu Heiuş (55 de ani) a fost deputat de Hunedoara al Partidului Naţional Liberal între 2016 şi 2020. În prezent, el ocupa funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor.

Este considerat un bun cunoscător al sistemului fiscal, în trecut activând şi în cadrul Direcţiilor de Finanţe Publice din Hunedoara şi Timiş.

Mirela Călugăreanu pleacă de la ANAF la Curtea de Conturi

În prezent, Lucian Heiuş o înlocuieşte pe Mirela Călugăreanu la şefia ANAF. Marţi, 3 mai, aceasta a fost numită, de către Parlamentul României, în funcția de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi.

În contextul CV-ului său, Mirela Călugăreanu are peste 30 de ani de experiență în domeniul financiar-fiscal, dintre care 21 de ani în funcții de conducere. Ea a preluat conducerea ANAF în vara anului 2019.

În mesajul ei, „Tot ceea ce ANAF a realizat în ultimii ani se datorează: consolidării colaborării interinstituţionale; unui parteneriat sincer şi la un nivel înalt de expertiză cu mediul de afaceri, organismele profesionale, mediul academic şi societatea civilă; unei cooperări valoroase şi susţinute în plan extern; consolidării unei echipe puternice de specialişti şi de management de linie în interiorul ANAF.

Am convingerea că aceste reforme vor continua în acelaşi sens! Vă mulţumesc mult tuturor celor care aţi sprijinit şi veţi sprijini în continuare ANAF!”, a scris Mirela Călugăreanu, alături de bilanţul mandatului său, în fruntea Fiscului.

 

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata