Lufthansa și-a redus pierderile și a înregistrat primul flux pozitiv de capital liber de la începutul pandemiei de coronavirus

22

În primele şase luni din acest an, Lufthansa și-a redus pierderile și a înregistrat primul flux pozitiv de capital liber de la începutul pandemiei de coronavirus, operatorul aerian german explicând că și-a redus costurile peste așteptări, transmite Reuters.

Astfel, grupul, care  mai include operatorii Eurowings, Swiss, Brussels și Austrian Airlines, a anunțat că pierderea operațională ajustată a scăzut cu 43% față de intervalul similar al anului trecut, la 952 milioane de euro.

Analiștii anticipau o pierdere de 971 de milioane de euro, scrie News.ro. De altfel, compania Lufthansa a obținut venituri de 3,2 miliarde de euro, ușor sub nivelul de 3,3 miliarde de euro anticipat de analiști.

Aşadar, compania, care a prezentat în iunie planuri pentru revenirea la profitabilitate cu un număr mai mic de avioane și angajați, a arătat că anticipează în continuare o cerere ridicată pentru destinațiile turistice și redresarea afacerilor din sectorul călătoriilor în a doua jumătate a acestui an.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News