Managerii apreciază că în următoarele trei luni activitatea din industria prelucrătoare va crește

– În cadrul anchetei de conjunctură din luna septembrie 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%), informează INS

Pentru activitatea de fabricare a hârtiei și produselor din hârtie se estimează cea mai mare creștere (sold conjunctural +30%), urmată de activitatea de fabricare a produselor din tutun (sold conjunctural +28%).

Referitor la numărul de salariaţi se estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -4% pe total industrie prelucrătoare.

Pentru preţurile produselor industriale se prognozează o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

Potrivit estimărilor din luna septembrie 2019, în activitatea de construcţii se va înregistra, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural +2%). Managerii estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural 0%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează o creștere moderată a acestora (sold conjunctural +10%).

În sectorul comerţ cu amănuntul managerii au estimat pentru următoarele trei luni, o tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural -1%). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra o creștere moderată (sold conjunctural +7%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creștere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +9%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează o creștere moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +11%).

Conform estimărilor din luna septembrie 2019, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creștere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +10%).

În sectorul de servicii se estimează o relativă stabilitate a numărului de salariaţi (sold conjunctural +3%).

Conform opiniei managerilor, preţurile de vânzare sau de facturare ale prestaţiilor vor avea o tendinţă de creștere moderată (sold conjunctural +6%).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata