Marcel Ciolacu, a anunţat că va propune coaliţiei, reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie

38

În contextul creșterii fără precedent a facturilor la gaze și la electricitate, președintele PSD Marcel Ciolacu a anunțat că va propune o nouă măsură care să fie aplicată de la 1 februarie.

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, acesta anunță că va propune la următoarea ședință a Coaliției reducerea TVA la energie și gaze naturale de la 1 februarie. Precizările liderului PSD vin după ce premierul Nicoale Ciucă, a declarat că va propune coaliției de guvernare noi măsuri de compensare a facturii la energie care să intre în vigoare de la 1 aprilie.

În acest sens, Ciolacu se arată bucuros de faptul că premierul țării a fost de acord cu demersul PSD. El a adăugat că măsurile anunțate sunt unele corecte, însă este nevoie de mai mult pentru ca românii să facă față valului de facturi fără precedent.

Ciolacu a dat exemplu situația din Polonia, care a decis zero tva la gaze și mâncare și totodată a redus și prețul carburanților, pentru a-și proteja cetățenii.

Astfel, „Mă bucur că premierul Ciucă a fost de acord cu demersul PSD și a înțeles necesitatea adoptării unor noi măsuri de protejare a românilor în fața efectelor crizei energetice. Măsurile anunțate azi sunt corecte, dar e nevoie de mai mult.

Sunt convins, însă, că putem avea tăria și voința politică de a lua decizii și mai îndrăznețe! Putem reduce TVA-ul  nu doar la energie, ci și la gaze naturale – și nu la 1 aprilie, ci din 1 februarie.

Acum, nu în aprilie, factura energetică îi arde cel mai tare pe oameni. Așa face Polonia, din 1 februarie: TVA ZERO la gaze, îngrășaminte și mâncare, plus taxe reduse la carburanți. Acesta este modul corect de reacție a statului, pe care îl voi propune ca model de urmat la prima ședință a liderilor coaliției”, a scris liderul PSD.

În plus, Ciolacu a lansat și un atac dur la adresa ministrului Energiei Virgil Popescu, dar și la adresa președintelui Klaus Iohannis. Acesta susține că nimeni nu rezolvă criza cu strategii pe hârtie, ci cu decizii curajoase și cât mai rapide, care să protejeze nivelul de trai al românilor.

Aşadar, „În momente excepionale, o guvernare poate proba prin măsuri excepționale că este preocupată cu adevărat de viața cetățenilor săi. Nu cu miniștri care se lamentează la televizor că o companie de stat din energie îi fură pe români, dar nici măcar nu schimbă conducerea firmei unde ministerul său este acționar.

Nu rezolvăm criza nici cu strategii energetice pe hârtie, nici cu planuri mărețe privind schimbările climatice. Ci cu decizii curajoase, simple și rapide care să protejeze în mod real nivelul de trai al românilor”, a mai scris liderul PSD pe Facebook.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata