Marea Britanie a luat decizia de a livra o serie de lansatoare multiple de rachete către Ucraina

28

În nenumăratele cereri  de ajutor din partea Ucrainei, Marea Britanie a luat decizia de a livra o serie de lansatoare multiple de rachete către aceasta.

Acest tip de armament a fost cerut în repetate rânduri, astfel încât trupele ucrainene să poată să lovească în special artileria rusă care a depășit-o deja numeric pe cea ucraineană în confruntările din estul Ucrainei.

În acest sens, Londra a anunțat public că va furniza la rândul ei Ucrainei astfel de sisteme MLRS, care au o rază de acţiune şi o precizie superioare artileriei ruse, relatează Reuters.

Marea Britanie trimite noi arme grele Ucrainei

În opinia sa, „Cred că livrarea lor este iminentă, şi vor urma de asemenea muniţiile”, a declarat ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, la o conferinţă de presă la Oslo.

În cadrul ajutorului, ministrul britanic a mai precizat că pe lângă lansatoarele multiple de rachete, Guvernul de la Londra mai analizează și decizia de a oferi Ucrainei o serie de rachete anti-navă Harpoon, complementare celor deja promise de Danemarca şi Olanda.

În cadrul conferinței de presă de la Oslo a fost prezent și ministrul de Externe norvegian, Bjorn Arild Gram. La rândul său, acesta a declarat că ţara sa are în vedere la rândul ei noi donaţii de armament către Ucraina.

Ucraina cere în continuare arme Occidentului

În plus acesta a amintit și de cele 22 de obuziere M-109, cele circa o sută de rachete antiaeriene Mistral şi cele aproximativ 4.000 de arme antitanc M72 care au fost deja furnizate Ucrainei până la momentul actual.

Declarațiile celor doi oficiali au fost făcute înainte unei reuniuni unde aproape 50 de țări vorbesc despre ajutorul militar care trebuie oferit Ucrainei. Reuniunea este condusă de secretarul american al apărării Lloyd Austin.

În ultimele săptămâni, Guvernul de la Kiev a cerut în mod constant armament greu Occidentului, având în vedere faptul că trupele ruse s-au mobilizat. O reacție în acest sens a venit și de la vice-ministrul ucrainean al Apărării, Anna Maliar, care în cursul zilei de marți anunța că Ucraina a primit numai 10% din armele de care are nevoie urgent.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata