Marșul Bitcoin către mainstream

Bitcoin a atins o valoare record de 65.000 de dolari luna trecută, ultimul reper în marșul său către o acceptare mai largă. O îmbrățișare din ce în ce mai mare a marilor companii și a firmelor financiare, în special în Statele Unite, i-au alimentat câștigurile.

Iată câțiva pași care au împins cea mai mare criptomonedă din lume mai aproape de mainstream în acest an:

ACCEPTARE mai 2021:

Casa de licitații Sotheby’s spune că ar accepta bitcoin și a doua cea mai mare criptomonedă, ethereum , ca plată pentru o lucrare a artistului de stradă Banksy, o premieră pentru o licitație de artă fizică.

Aprilie 2021:
Brațul elvețian al asigurătorului francez AXA le permite clienților săi să plătească produsele de asigurare generală cu bitcoin.

Martie 2021:

PayPal Holdings Inc permite consumatorilor americani să-și folosească deținerile de criptomonede pentru a plăti la milioane de comercianți online, din întreaga lume.

Clienții Tesla Inc își pot cumpăra acum vehiculele electrice cu bitcoin, spune șeful său, Elon Musk.

Februarie 2021:

Mastercard Inc dezvăluie planuri de sprijinire a plăților cu criptomonede în rețeaua sa.

Bank of NY Mellon Corp anunță o nouă unitate menită să ajute clienții să tranzacționeze și să dețină criptomonede și alte active digitale.

Principala autoritate de reglementare a valorilor mobiliare din Canada elimină lansarea ETF Purpose Bitcoin, primul fond de tranzacționare la bursă din lume.

INVESTIȚIE mai 2021:

Indicele S&P Dow Jones lansează o serie de indici de criptomonedă, urmărind bitcoin și alte jetoane majore, cu planuri de a adăuga alte monede la sfârșitul acestui an.

Aprilie 2021:

Wealthfront, managerul american de avere digitală, va începe să permită clienților să investească în criptomonede mai târziu în acest an, o schimbare pentru startup-ul din California a cărui strategie de investiții a fost în mod tradițional mai conservatoare.

Intrările în fonduri și produse de criptomonede au atins un record de 4,5 miliarde de dolari în primul trimestru, spune managerul de active digitale CoinShares.

Fondul de hedging din Marea Britanie, Brevan Howard, înființează un nou fond pentru investiții în active digitale, concentrându-se pe o gamă lungă de active digitale, inclusiv bitcoin, potrivit unui personal familiarizat cu problema.

Schimbul de criptomonede din SUA, Coinbase Global Inc, a fost evaluat la 86 de miliarde de dolari la sfârșitul debutului său în Nasdaq, cea mai mare listare de până acum a unei companii criptografice.

Firma americană de software pentru afaceri MicroStrategy Inc, un investitor major în criptomonede din 2020, spune că deține acum 91.579 de bitcoin.

Martie 2021:

Morgan Stanley devine prima mare bancă din SUA care oferă clienților săi de gestionare a averii acces la fonduri bitcoin, a raportat CNBC.

Goldman Sachs Group Inc își redeschide biroul de tranzacționare criptografică și spune că va oferi investiții în bitcoin și alte active digitale clienților săi de gestionare a averii din al doilea trimestru.

Fondul speculativ al lui Daniel Loeb Third Point folosește ca depozit de criptomonede schimbul Coinbase Global Inc, arată o înregistrare de reglementare.

Februarie 2021:

Fabricantul de autovehicule, Tesla Inc, anunță că a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în bitcoin și spune că va accepta în curând criptomoneda ca și plată pentru vehiculele sale.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata